Friday, February 10, 2017

Η Wikipedia καταργεί ως πηγή τη Daily Mail

Nα μην επικαλούνται πλέον την εφημερίδα Daily Mail ως πηγή για τα άρθρά τους "εκτός ορισμένων εξαιρέσεων”, αποφάσισαν σήμερα oι αγγλόφωνοι συντάκτες της διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας Wikipedia, διότι κρίνουν ότι η βρετανική ταμπλόιντ είναι υπερβολικά "αναξιόπιστη".Η απόφαση αφορά τόσο την έντυπη όσο και τη διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας, παρότι - και όπως αξίζει να σημειωθεί - ο ιστότοπός της δέχεται 24,5 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες κάθε μήνα.
"Οι συντάκτες της αγγλόφωνης Wikipedia αποφάσισαν ομόφωνα ότι η Daily Mail είναι γενικά ελάχιστα αξιόπιστη για αυτό η χρήση της ως πηγής θα πρέπει να γίνεται με γενικό τρόπο" εξήγησε η Wikimedia, το ίδρυμα που διαχειρίζεται τη Wikipedia, σε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στη βρετανική εφημερίδα The Guardian.
Η εγκυκλοπαίδεια εξηγεί στον ιστότοπό της ότι τα λήμματα θα πρέπει "να βασίζονται
σε αξιόπιστες πηγές" και να μην γράφονται κείμενα για συγκεκριμένα θέματα αν οι πηγές αυτές δεν υπάρχουν. "Οι πιο ακραίες ταμπλόιντ, όπως ο National Enquirer (εβδομαδιαία αμερικανική εφημερίδα) δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιούνται γιατί τα περισσότερα άρθρα τους είναι λανθασμένα" συνεχίζει η Wikipedia.
Οι σελίδες της αγγλόφωνης Wikipedia περιλαμβάνουν "χιλιάδες παραπομπές στη Daily Mail" και για τον λόγο αυτό οι συντάκτες καλούν εθελοντές "να επαληθεύσουν, να καταργήσουν ή να αντικαταστήσουν" τις πληροφορίες που προήλθαν από την ταμπλόιντ.

No comments:

Post a Comment