Friday, December 29, 2017

Τα Public θα είναι κλειστά στις 2 Γενάρη!

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου - Ψηφιακών Μέσων Αττικής:
Συμμετέχουμε στην εργατική συγκέντρωση στα Factory Outlet (Πειραιώς 76, Ρέντης), 2/1/18, στις 10πμ

Την Πέμπτη 28/12/17 τα Public ανακοίνωσαν στους εργαζόμενούς τους ότι τελικά δεν θα προχωρήσουν σε άνοιγμα των καταστημάτων την Τρίτη 2/1/18, την ημέρα της κατ’ έθιμον αργίας για τον κλάδο του εμπορίου. Μέσα στην ανυπόφορη εργασιακή πραγματικότητα που βιώνουμε -ιδίως κατά τις ημέρες του Δεκέμβρη-, αυτή η αναδίπλωση της εργοδοσίας των
Public συνιστά μια πρόσκαιρη θετική εξέλιξη. Μια εξέλιξη πίσω από την οποία βλέπουμε και το αποτέλεσμα της πίεσης που ασκείται από τη δική μας πλευρά, την πλευρά των εργαζομένων. Πριν γίνει γνωστή η τελική απόφαση των Public, ο Σύλλογός μας είχε δημοσιοποιήσει σχετική ανακοίνωση «Ενάντια στο άνοιγμα καταστημάτων και στις 2 Γενάρη 2018 [+Σημείωση για την Κυριακή 31 Δεκέμβρη 2017]», στην οποία αναφερόταν συγκεκριμένα στη μεθόδευση των Public και άλλων εταιριών για άνοιγμα στις 2/1.
Η μάχη για τις 2 Γενάρη δε σταματά εδώ. Στις 2/1/18 ως Σύλλογος συμμετέχουμε στην εργατική συγκέντρωση των Εργαζομένων στον κλάδο του εμπορίου και του Συντονιστικού δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια στα FACTORY OUTLET (Πειραιώς 76, Ρέντης), στις 10πμ.
Σε κάθε περίπτωση επιφυλασσόμαστε και για τις όποιες άμεσες κινήσεις μας απέναντι στις διάφορες εργοδοτικές αυθαιρεσίες, που σχετίζονται με τα ρεπό, με το «ξεχείλωμα» των ωραρίων απασχόλησης κ.α. Καλούμε τους συναδέλφους μας να ενημερώνουν άμεσα το Σύλλογό μας για κάθε τέτοιο κρούσμα.
Συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τους αγώνες μας.
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ - ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ - ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου - Ψηφιακών Μέσων Αττικής
Λόντου 6, Εξάρχεια – Αθήνα | 2103820537 & 6980182255 | sylyp_vivliou@yahoo.gr |

No comments:

Post a Comment