Saturday, March 31, 2018

O στρατός του Μαρινάκη

(...) Η πρόσφατη εξέλιξη με την εισαγγελική δίωξη και κατά του εφοπλιστή Β. Μαρινάκη και των συνεργατών του έγινε αφορμή για σφοδρές αντιδράσεις και κατηγορίες για σκευωρίες, όχι μόνο από τον ίδιο, αλλά και από οπαδούς του Ολυμπιακού και ειδικά της θύρας 7.
Κάποιοι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ του εφοπλιστή διατύπωσαν αθλιότητες, επιστρατεύοντας ως επιχειρήματα προσωπικές φιλικές σχέσεις δικαστικών λειτουργών με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Επιχειρήματα εξίσου, αν όχι περισσότερο, άθλια από αυτά που «ενοχοποιούν» στην υπόθεση ακόμα και
την Ντόρα Μπακογιάννη, λόγω της κουμπαριάς της με τον εφοπλιστή.
Ακόμα και αν υποθέσουμε ότι η εισαγγελική κρίση δεν βασίζεται σε στέρεες αποδείξεις, ακόμα και αν υπάρχει έστω και μία πιθανότητα στις χίλιες πράγματι να εμπλέκεται ο ίδιος, αυτό δεν σημαίνει τίποτε για οποιονδήποτε άλλον.
Είναι γεγονός ότι ο Β. Μαρινάκης, ακόμα και αν δεν γνώριζε τίποτε, συνεργαζόταν στενά με ανθρώπους που αποδεδειγμένα πλέον εμπλέκονται στην υπόθεση της ηρωίνης.
Αποδεδειγμένα επίσης πολλές οικογένειες κλαίνε για δικούς τους ανθρώπους που χάθηκαν ή σέρνονται στους δρόμους από την εξάρτηση.
Τι απαντάνε σε όλους αυτούς οι φανατικοί της Θύρας 7 όταν η δικαιοσύνη εμφανίζεται αποφασισμένη να βρει εκείνους που χρηματοδότησαν τη συμμορία των διακινητών;
Τι απαντούν σε όλους αυτούς οι φανατικοί, όταν η Δικαιοσύνη εμφανίζεται αποφασισμένη να βρει εκείνους που χρηματοδότησαν τη συμμορία των διακινητών; Φταίει, μήπως, ο ΣΥΡΙΖΑ; Φταίει η εισαγγελέας; Γιατί βιάζονται τόσο πολύ να λειτουργήσουν σαν στρατός πριν ακόμα αποδειχτεί ποιοι «υπέγραφαν» τη θανατική καταδίκη για χιλιάδες νέους;
Μακάρι να αποδειχτεί απολύτως αθώος ο εφοπλιστής. Αυτό όμως θα το κρίνουν εισαγγελείς και δικαστές και όχι μια ομάδα ποδοσφαίρου. Αλλωστε ο ίδιος ο Β. Μαρινάκης, που μιλάει για σκευωρία, δηλώνει «έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη».

- από την άποψη της Εφημερίδας των Συντακτών με τον τίτλο «Η ηρωίνη σκοτώνει»

No comments:

Post a Comment