Saturday, May 4, 2019

Τα κίνητρα του Παπαχελά

Τα κίνητρα του Παπαχελά για την εκπομπή στο Μάτι ελέγχονται ως εντελώς ταπεινά (είναι ηθικό το θέμα, όχι ποινικό φυσικά), καθώς υπήρξε σπέκουλα μιας τραγικής ολικής καταστροφής, μέσα στην προεκλογική περίοδο, με ξεκάθαρο αντικυβερνητικό στόχο. Αν έδειχνε την εκπομπή του το προηγούμενο φθινόπωρο (αλήθεια, τότε τι έκανε ο ερευνητής;) ή έστω μετά από τις εκλογές δεν θα του έλεγε κανένας τίποτα. Τώρα όμως δύσκολα θα απεκδυθεί το ένδυμα του εναλλακτικού «γκρούεζα», που..
κόπτεται πρώτον απ’ όλα για το κομματικό νιτερέσο.
Οι ευθύνες της κυβέρνησης, με το μπάχαλο που αναδείχθηκε από τις πρώτες κιόλας ώρες / μέρες μετά την καταστροφή στο Μάτι, είναι φυσικά τεράστιες και δεν απομειώνονται ούτε από την (πολιτική) παραίτηση Τόσκα, ούτε από τα όποια «συγγνώμη» της Δούρου ή όποιων άλλων – και επί των ποινικών, εν πάση περιπτώσει ευθυνών, γιατί εκεί είναι πλέον το θέμα, έχει επιληφθεί η Δικαιοσύνη και αναμένουμε από ’κει τις σχετικές «καμπάνες»…
Κατά τα λοιπά… άξιος ο μισθός του Παπαχελά και να εδώ μία ακόμη έκφανση προεκλογικού αμοραλισμού, χτισμένου πάνω στις στάχτες (ανθρώπων και περιουσιών).


Φώντας Δισκορυχείον Τρούσας (fb)

No comments:

Post a Comment