Tuesday, April 7, 2020

Η Δεξιά έχει πάλι σχέδιο. Αλίμονό μας!

Έκανε μια δουλειά για την αντιμετώπιση της επερχόμενης οικονομικής λαίλαπας το επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ. Εμπεριστατωμένη, κοστολογημένη, σπονδυλωτή, έτσι που να καλύπτει όλο το εύρος του προβλήματος. Και ανακοίνωσε την πρόταση χθες ο Τσίπρας. Για να σπεύσει σε χρόνο μηδέν να την κατεδαφίσει ο Μητσοτάκης διά στόματος Πέτσα..
«Η κυβέρνηση εξετάζει με σοβαρότητα κάθε πρόταση. Αρκεί βέβαια να είναι σοβαρή. Όμως στον ΣΥΡΙΖΑ μπερδεύονται ξανά με τους λογαριασμούς...».
Με μερικά μαθηματικά νανογιλέκου καθάρισαν δηλαδή: η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι σοβαρή. Και «η κυβέρνηση προχωρά με σύνεση στην υλοποίηση του ολοκληρωμένου σχεδίου της για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας».
Αυτά σε μια στιγμή που ορκίζονται, σαν καλοί Φαρισαίοι, στη συνεννόηση, τη συναίνεση, την ενότητα του έθνους. Αλλά όλα κι όλα. Δεν το συζητούν. Αυτοί ξέρουν. Αυτοί είναι σοβαροί. Αυτοί έχουν ολοκληρωμένο σχέδιο - τρομάζεις και μόνο να ακούς την έκφραση. Δεν τη διαβάζουν καν την πρόταση πριν την πετάξουν στον κάλαθο της υπεροψίας τους και της δεξιάς μπακαλικής.
Στον ίδιο κάλαθο που έστειλαν -ξεχνιέται αυτό;- την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών. Το άχρηστο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Τις ακραίες υποδείξεις να διεκδικήσουν ευρωομόλογο. Τις υποδείξεις να αξιοποιήσουν την πρωτοβάθμια φροντίδα. Τα SOS για τις ελλείψεις «όπλων» στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής.
Αλίμονο. Αυτοί βλέπουν, προβλέπουν και επιβλέπουν, όπως πάντα. Αν ύστερα τρέχουν να βρουν στον κάλαθο, ανάμεσα σε πεταμένους καφέδες του Άδωνι και εθνικά ελιξίρια του Βορίδη, τις Πρέσπες για να καλωσορίσουν τη φίλη Βόρεια Μακεδονία στο ΝΑΤΟ, δεν τρέχει και τίποτα.
Όπως δεν τρέχει τίποτα αν οι ίδιοι, ως παράταξη αλλά και ως πρόσωπα, βούλιαξαν τη χώρα, με σύνεση και ολοκληρωμένο σχέδιο, στη χρεοκοπία και στα Μνημόνια. Μπορούν, λοιπόν, και τώρα, νομίμως και ηθικώς, να λένε και να κάνουν ό,τι θέλουν. Έχουν τα ΜΜΕσα και τα έξω εξάλλου.
Να τους λες αξιοποιήστε το μαξιλάρι και να απαντούν δεν είστε σοβαροί. Να τους λες δώστε τόσα τώρα στους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους, στις επιχειρήσεις και να σου λένε δεν ξέρεις πρόσθεση.
Τέτοια πρόσθεση, φυσικά, μόνο αυτοί ξέρουν. Και το έχουμε ζήσει. Όταν η δεξιά έπαρση προστίθεται στην ενδημική τους ανικανότητα, ανθρώπινο κρέας μυρίζει. Έτσι απαντούν χωρίς καμιά τύψη. «Μένουμε Όρθιοι» εμείς; Μένουνε Δεξιά αυτοί.

Θανάσης Καρτερός / Aυγή

No comments:

Post a Comment