Wednesday, October 21, 2020

Ο τραπεζοκόμος των ελίτ

A
φού απολαύσαμε τον Κυριάκο μαχητή του Έβρου και κολυμβητή των συνόρων, είχαμε κι άλλα νέα αυτό το σαββατοκύριακο. Μάθαμε ότι ο Στουρνάρας είναι αυτοδημιούργητος. Έχει ελεύθερο φρόνημα. Διαθέτει αίσθηση καθήκοντος. Διαθέτει ευρύτερη κοινωνική στήριξη! Αυτός και η σύζυγός του!! Και όλα αυτά τα.. υποτίμησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία χρησιμοποίησε αθέμιτα μέσα, ασύμβατα με το κράτος δικαίου, για να τον εξαναγκάσει να φύγει από τη διοίκηση της ΤτΕ. Αυτός όμως, εκεί. Πέρασε νικηφόρα όλες τις δοκιμασίες! Κρατήθηκε στη θέση του. (Σιγά μην την άφηνε.)
Αυτά λέει ο πονηρός τραπεζοκόμος των ελίτ. Στα “Νέα”, φυσικά. Και δεν ντρέπεται καθόλου, όπως φαίνεται. Ούτε για το αίσχος της σύμπραξής του με τις τρόικες και τα κουαρτέτα. Ούτε για την τακτική του τρωκτικού που έσκαβε με κάθε τρόπο λαγούμια για κάθε είδους θετικό για την κοινωνική πλειοψηφία μέτρο. Ούτε για το παρασκήνιο με τη Δεξιά του Σαμαρά και του Κυριάκου, που τους υπηρέτησε και υπηρετεί όντως με αίσθηση καθήκοντος. Ούτε για την ανηθικότητα να διατάξει έρευνες για ένα δάνειο του Πολάκη, ενώ έκλεινε τα μάτια στο τραπεζικό πάρτι.
Για τίποτε δεν ντρέπεται. Αν η σύζυγός του με την ευρύτερη κοινωνική στήριξη βρέθηκε κατηγορούμενη γιατί έπαιρνε θολές δουλειές από το αμαρτωλό ΚΕΕΛΠΝΟ, ενώ αυτός ήταν υπουργός Οικονομικών του Σαμαρά, φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ. Κι αν ο αθέμιτος ΣΥΡΙΖΑ τον κυνηγούσε, είναι γιατί διαφωνούσε η κυβέρνησή του με την πολιτική της ΤτΕ. Δεν σήκωνε τον κόσμο ο ίδιος, όταν η εκλεγμένη κυβέρνηση αποφάσιζε να δώσει κανένα ευρώ παραπάνω στον βασικό μισθό, να μη μειώσει τις συντάξεις, να μη δεχτεί πιστοληπτική γραμμή - δηλαδή Μνημόνιο. Αλλά, έτσι. Δεν τον πήγαινε ο ΣΥΡΙΖΑ, βρε αδελφέ.
Τι να πεις και γιατί να βρίσεις; Οι Φιλισταίοι, που διαφεντεύουν το χρήμα και τη χώρα, έχουν κάνει το ψέμα, την ανηθικότητα και την απάτη κανονικότητα. Ο Στουρνάρας ελεύθερο πνεύμα; Γιατί όχι; Ο Μητσοτάκης βασιλιάς, δικτάτορας, Θεός και παντοκράτορας; Γιατί όχι; Η κυρία του τραπεζίτη κυνηγημένη από τον ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί όχι; Η Μαρέβα οπτασία στους γαλάζιους ουρανούς του έθνους; Γιατί όχι; Στην Ελλάδα του Κυριάκου, αν υπηρετείς τους σωστούς ΔΟΜικούς φίλους, είσαι ό,τι δηλώσεις...

Θανάσης Καρτερός /Αυγή (20.10.2020)

No comments:

Post a Comment