Thursday, December 15, 2011

Εάν τολμάτε κλείστε τα!

Λάβαμε e- mail από έναν προφανώς και εμφανώς αγανακτισμένο που εργάζεται στα ΜΜΕ και το δημοσιεύουμε αυτούσιο:

Κατάθλιψη και φόβος είναι συναισθήματα που επικρατούν σε όλα τα μαγαζιά των ΜΜΕ.
Οι εργοδότες ενώ έκαναν πάρτι τα προηγούμενα χρόνια με κρατικά κονδύλια διαφήμισης, τώρα μυξοκλαίνε ότι δεν βγαίνουν. Τώρα το θυμήθηκαν; Όταν έπαιζαν παιχνίδια κάτω από το τραπέζι, με εκβιασμούς στο παρασκήνιο, για να πέσει «κανένα φραγκάκι» δεν το καταλάβαιναν; Τότε όμως ζούσαν τη χλιδή της εξουσίας, ότι δήθεν ανεβοκατέβαζαν κυβερνήσεις, γιατί είχαν βρει τη βόλεψή τους: Διεφθαρμένους πολιτικούς που τους έκαναν τα χατίρια.
Και τώρα άρχισαν τους εκβιασμούς: Η δέχεστε τη μείωση μισθών ή κλείνουμε το μαγαζί!
Να το κλείσετε ρε εάν είστε μάγκες!
Να πληρώσετε από την τσέπη σας τα δάνεια με τα οποία υποθηκέψατε το μέλλον των μαγαζιών και το δικό μας μέλλον. Γιατί μας ζητάτε και τα ρέστα; Εμείς κάναμε τη διαχείριση; Εμείς χρυσοπληρώναμε, φανερά ή κρυφά, δημοσιογράφους επαγγελματίες του payroll - που είχατε και έχετε - υποχείριά σας για να τους υπαγορεύετε τι θα γράψουν, πως θα το γράψουν; Για να πείσετε τον πολιτικό να κάνει τα..στραβά μάτια στις παρανομίες σας, να πείσετε τον τραπεζίτη να σας δώσει ένα ακόμη… δάνειο, να πείσετε τον διαφημιζόμενο ότι εσείς καθαρίζετε για πάρτι του εάν κινδυνεύει να μπει φυλακή αρκεί να σας δίνει διαφήμιση!
Να τα κλείσετε ρε εάν είστε μάγκες!
Να δούμε τότε ποιος θα σας σώσει από της φυλακής τα σίδερα τώρα που σας τελειώνουν και οι πολιτικοί σας φίλοι, που καθάριζαν για σας. Οσο και να τους γλύφετε το ξέρουν ότι έχουν τελειώσει. Γι’ αυτό και μερικοί αισθάνονται ήδη «εξουθενωμένοι».
Αρκετά φλομώσατε με τα ψέματά σας τους εργαζόμενους για να τους φοβίσετε, λες και μπορείτε χωρίς εργαζόμενους να βγάλετε εφημερίδες, να λειτουργήσετε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις.
Το πάρτι τέλειωσε για σας. Τώρα ή κάνετε πίσω και σταματάτε τις απολύσεις και τις περικοπές μισθών ή θα σας φέρνουμε – τουλάχιστον - τσιγάρα στη φυλακή. Γιατί εάν κλείσετε τα μαγαζιά δεν θα πάμε εμείς φυλακή. Εσείς θα πάτε και το ξέρετε!

Ενας εργαζόμενος στα ΜΜΕ

No comments:

Post a Comment