Wednesday, January 30, 2019

Nα προσφύγουν στο ΣΕΠΕ όσοι εργαζόμενοι δεν δουν αύξηση στον μισθό τους

Τι λέει ο εργατολόγος Κώστας Τσουκαλάς

Mε αφορμή την αύξηση κατά 11% του κατώτατου μισθού (συνολικά 650 ευρώ μεικτά) και τις υποχρεώσεις των εργοδοτών, μίλησε ο εργατολόγος Κώστας Τσουκαλάς  στον ρ/σ "105,5 Στο Κόκκινο" και στον Στ. Σχινά. Ο εργατολόγος τόνισε πως «όταν έχεις μια σύμβαση με τον κατώτατο  μισθό και υπουργική απόφαση που τον αλλάζει, ακόμα και αν δεν γίνει νέα σύμβαση,..
ο εργοδότης είναι καλυμμένος όταν τέλος Φεβρουαρίου στο εκκαθαριστικό εμφανιστεί ο νέος μισθός». Επισήμανε δε ότι ακόμα και αν δεν δώσει στον εργαζόμενο να υπογράψει νέα σύμβαση, ο εργοδότης υποχρεούται να καταβάλλει την αύξηση αλλά καλό θα ήταν να στείλουν οι εργοδότες νέες συμβάσεις στην ΕΡΓΑΝΗ.
Ο κ. Τσουκαλάς αναφέρθηκε - μεταξύ άλλων - και στην αύξηση της τάξης των 15 ευρώ το μήνα στις ασφαλιστικές εισφορές των επαγγελματιών καθώς αυτές συνδέονται με το ύψος του μισθού και αυτό όπως τόνισε θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με μια υπουργική απόφαση ή με έναν νόμο να αλλάξει.
Ο κ. Τσουκαλάς επισήμανε ότι οι εργαζόμενοι που λαμβάνουν τον κατώτατο και δεν θα δουν τέλος Φεβρουαρίου την αύξηση στο μισθό τους θα πρέπει να καταφύγουν στο ΣΕΠΕ και εξήγησε ότι μακροπρόθεσμα η αγορά θα ευνοηθεί από την αύξηση του κατώτατου μισθού.

No comments:

Post a Comment