Tuesday, November 17, 2020

Στιγμιότυπο από τη φετινή πορεία για το Πολυτεχνείο...


Στιγμιότυπο από τη φετινή πορεία για το Πολυτεχνείο...

Σφοδρή ήταν η αντίδραση των κομμάτων της Αριστεράς στη Βουλή στην απρόκλητη επίθεση που δέχθηκαν τα μέλη του ΚΚΕ που έκαναν ειρηνική πορεία και τηρώντας όλα τα μέτρα κατά του.. κορονοϊού από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο κέντρο της Αθήνας. Καταγγέλλουν την κυβέρνηση για διαρκή όξυνση της έντασης και ζητούν την απελευθέρωση των προσαχθέντων.

ΣΥΡΙΖΑ
Παρέμβαση για το θέμα έκανε ο τομεάρχης Οικονομίας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης, στη Βουλή, στην οποία ανέφερε τα εξής:
«Πληροφορούμαστε ότι πριν από λίγη ώρα στο κέντρο της Αθήνας έγιναν επεισόδια. Η αστυνομία επιτέθηκε σε μια ειρηνική συγκέντρωση μελών και στελεχών του ΚΚΕ.
Ζητάμε από την Κυβέρνηση και από την αστυνομία να σταματήσουν να επενδύουν στην όξυνση της έντασης.
Απαιτούμε να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες. Μάλιστα γίνεται λόγος ακόμα για προπηλακισμό βουλευτών του ΚΚΕ.
Όλες οι εκδηλώσεις οι οποίες έλαβαν χώρα από σήμερα το πρωί τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο από το ΚΚΕ και όσο από το ΜεΡΑ25 είναι εκδηλώσεις στις οποίες υπήρξε πλήρης τήρηση όλων των υγειονομικών κανόνων.
Αυτή τη στιγμή υγειονομική βόμβα στο κέντρο της Αθήνας, δυστυχώς. αποτελεί το γεγονός ότι έχουν μεταφερθεί 6000 αστυνομικοί από όλη την Ελλάδα αυτή την ημέρα, με εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και της Κυβέρνησης. Αυτό είναι το πρόβλημα αυτή τη στιγμή, αυτή είναι η υγειονομική βόμβα και όχι ειρηνικές, περιφρουρημένες συγκεντρώσεις, οι οποίες τηρούν όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας.
Να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες και να σταματήσει επιτέλους να ρίχνει λάδι στη φωτιά η Κυβέρνηση με τη στάση της».

                                     Φωτό από Γραφείο Τύπου ΠΑΜΕ 

Το ΚΚΕ
Το ΚΚΕ καταδικάζει με τη δική του ανακοίνωση «το σημερινό όργιο κυβερνητικού αυταρχισμού, αστυνομικής βίας και καταστολής» τονίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει ιστορικές και εγκληματικές ευθύνες. Αποδείχτηκε περίτρανα ότι η προστασία απ' την πανδημία ήταν μόνο το πρόσχημα, αφού οι πρώτοι που αγνόησαν προκλητικά τα μέτρα προστασίας ήταν η κυβέρνηση, το κράτος και οι κατασταλτικοί μηχανισμοί.
Η ανακοίνωση αναφέρει ότι «απέναντι σε μια συγκέντρωση που τηρούσε υποδειγματικά τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, η κυβέρνηση και η Αστυνομία απάντησαν με αναίτιες και απρόκλητες επιθέσεις, προπηλακισμούς βουλευτών και στελεχών του ΚΚΕ, του ίδιου του γενικού γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, δεκάδες προσαγωγές και τραυματισμούς διαδηλωτών».
«Η κυβέρνηση έχει ιστορικές και εγκληματικές ευθύνες. Αποδείχτηκε περίτρανα ότι η προστασία απ' την πανδημία ήταν μόνο το πρόσχημα, αφού οι πρώτοι που αγνόησαν προκλητικά τα μέτρα προστασίας ήταν η κυβέρνηση, το κράτος και οι κατασταλτικοί μηχανισμοί.
Ο στόχος της κυβέρνησης είναι πλέον προφανής και στον πιο δύσπιστο. Θέλει, πίσω απ' το σκηνικό σύγκρουσης που στήνει, να κρύψει τις ευθύνες της για την κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας και για την έλλειψη των αναγκαίων μέτρων, που στοιχίζουν καθημερινά σε χιλιάδες κρούσματα και δεκάδες θανάτους. Ήθελε, επίσης, με πρόσχημα την πανδημία να ξεμπερδέψει με το αγωνιστικό και εξεγερτικό μήνυμα του Πολυτεχνείου» προσθέτει η ανακοίνωση.
«Έφαγε τα μούτρα της! Ο κυβερνητικός αυταρχισμός και οι απαγορεύσεις ακυρώθηκαν στην πράξη. Και η συγκέντρωση έγινε και η πορεία έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία. Και μάλιστα με την υποδειγματική τήρηση όλων των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας.
Εδώ και τώρα να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες. Η κυβέρνηση θα μας βρίσκει κάθε μέρα μπροστά της, στον αγώνα για υγεία, ζωή, δουλειά με δικαιώματα» καταλήγει το ΚΚΕ.

Φωτό από Γραφείο Τύπου ΠΑΜΕ 
To ΠΑΜΕ
Από την πλευρά του το ΠΑΜΕ σημειώνει ότι μόνο χάρη στην ψυχραιμία των διαδηλωτών δεν θρηνήσαμε θύματα, καταγγέλλοντας ότι «με ιδιαίτερο μένος στοχοποιούσαν συνδικαλιστές, ορμούσαν αδιακρίτως για να απομονώσουν νεολαίους και παιδιά που προσπαθούσαν να ξεφύγουν». Aναλυτικά:
«H Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταγγέλλει το σημερινό όργιο καταστολής απέναντι σε μια συγκέντρωση που τηρούσε στο μέγιστο βαθμό όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας. Η κυβέρνηση και η αστυνομία απάντησαν με χημικά, αύρες, με αναίτιες και απρόκλητες επιθέσεις, με προπηλακισμούς βουλευτών του ΚΚΕ, με στοχοποίηση συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, προχώρησαν σε δεκάδες προσαγωγές και βίαιους τραυματισμούς διαδηλωτών.
Χάρη στην ψυχραιμία των διαδηλωτών δε θρηνήσαμε θύματα. Με ιδιαίτερο μένος στοχοποιούσαν συνδικαλιστές, ορμούσαν αδιακρίτως για να απομονώσουν νεολαίους και παιδιά που προσπαθούσαν να ξεφύγουν. Οι πρώτοι που δέχτηκαν την απρόκλητη επίθεση ήταν οι φυλακισθέντες-εξορισθέντες 1967-74. Οι νέες κατασταλτικές δυνάμεις με τα μηχανάκια, με τα χρυσαυγήτικα σύμβολα πάνω στα κράνη τους, λειτουργούσαν σαν αγέλες μέσα στο πλήθος. Στόχος ήταν να υπάρξουν θύματα (φώτο).
Να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι οι προσαχθέντες!
Αν κάποιος πρέπει να συλληφθεί άμεσα, είναι ο υπουργός Δημόσιας τάξης!»

Το ΜέΡΑ25

Για εκτροπή καταγγέλλουν την κυβέρνηση τα στελέχη και οι βουλευτές του ΜέΡΑ25, στους οποίους οι παραταγμένοι αστυνομικοί δεν επέτρεψαν να κάνουν πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, παρά το γεγονός ότι τηρούσαν όλα τα μέτρα ασφαλείας κατά του κορονοϊού.

No comments:

Post a Comment