Tuesday, November 17, 2020

Οργή για την απρόκλητη επίθεση στο ΚΚΕ

Αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν αναίτια στη συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Πανεπιστημίου και τη διέλυσαν. Έγινε χρήση χημικών και κρότου λάμψης ενώ παράλληλα στους δρόμους βγήκαν οι δύο αύρες της ΕΛ.ΑΣ. που εκτόξευσαν νερό με πίεση απωθώντας τους διαδηλωτές προς την Ομόνοια.
Μεγάλη δύναμη της αστυνομίας συνέχισε να κυνηγά τους διαδηλωτές μέχρι και την Ομόνοια όπου βρίσκονταν και μέλη της.. εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Οι διαδηλωτές μετά το κρεσέντο καταστολής κατευθύνθηκαν προς την Οδό Πειραιώς και προς το γύρω στενά.
Οι αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν ξανά κατά των διαδηλωτών του ΚΚΕ όταν ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μίλησε με τον επικεφαλής και του ζήτησε να αποχωρήσουν οι δυνάμεις των ΜΑΤ. Ο επικεφαλής του απάντησε πως υπάρχουν δυο επιλογές. Ή να διαλυθεί η συγκέντρωση ή να τη διαλύσει η αστυνομία. Όπως και έγινε μετά από δυο λεπτά με βροχή από χημικά και κρότου λάμψης.
Την συγκέντρωση και πορεία πραγματοποίησαν το ΚΚΕ και Συνδικάτα στην οδό Πανεπιστημίου τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας όπως έχουν αποδείξει.
Τη ίδια ώρα επιβεβαιώνοντας την ευθύνη της κυβέρνησης για την αναίτια και απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας, ο αξιωματικός της ΓΑΔΑ εμφανίστηκε με μεγάλη καθυστέρηση στο χώρο. Απαντώντας στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα είπε ότι η εντολή ήταν να εφαρμόσουν τον νόμο.
Ο Δ. Κουτσούμπας απαίτησε την απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων ενώ κατήγγειλε την επίθεση και τον προπηλακισμό του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ Θ. Παφιλη και σε άλλους βουλευτές.
Η επίθεση έγινε χωρίς να έχει προηγηθεί καμία επάφη με εισαγγελέα.
«Οι διαδηλωτές τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας, οι αστυνομικοί δεν τα τηρούν» τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Δείτε και ακούστε την οργισμένη παρέμβαση του Δημήτρη Κουτσούμπα για την απρόκλητη επίθεση στο ΚΚΕ στον επικεφαλής στης αστυνομίας που ήταν στο σημείο.
Ζήτησε να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες, ενώ κατήγγειλε προπηλακισμό βουλευτών του ΚΚΕ από τους αστυνομικούς.
Ακούστε και δεύτερο απόσπασμα από την παρέμβαση του Δημήτρη Κουτσούμπα.  

 

 



No comments:

Post a Comment