Sunday, April 10, 2011

Γραφειοκράτες και απεργία

Aνακοίνωση Financial Crimes

Μια νέα ανταρσία ενάντια στους γραφειοκράτες του κλάδου ήταν η απεργιακή συγκέντρωση της Παρασκευής. Κάτω από την απαίτηση αρκετών συναδέλφων που εκφράστηκε και με ομιλίες και με συνθηματολογία, με την άρνηση του να συμμετέχει σε διαδήλωση χωρίς πρώτα να υπάρχει απόφαση για τη συνέχεια των κινητοποιήσεων, κερδίσαμε μια μικρή πρώτη μάχη. Το διασωματειακό αναγκάστηκε (παρόλο που δεν το ήθελε) να προκηρύξει στάση εργασίας 6πμ-12 μεσημέρι τη Δευτέρα δυστυχώς μόνο για τις εφημερίδες. Παράλληλα αντίστοιχες κινητοποιήσεις ανακοινώθηκαν και για την επαρχία, όταν έγινε ενημέρωση ότι πιθανόν να γίνει απόπειρα να κλειστούν τυπογραφεία της επαρχίας για να τυπωθούν τα απεργοσπαστικά φύλλα.
Η απόφαση αυτή ήταν η τρίπλα των γραφειοκρατών να ξεφύγουν από την πίεση των εργαζόμενων για κλιμάκωση των απεργιών από Δευτέρα. Όλες οι τοποθετήσεις που έγιναν στην ανοιχτή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο οδόστρωμα της Ακαδημίας έξω από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, απαιτούσαν κλιμάκωση με απεργία διαρκείας. Σε αυτό το μήκος κύματος, ήταν και η τοποθέτηση εκπροσώπων από σωματεία όπως του Δ. Καμαρινόπουλου από την ΕΤΕΡ και..του Μ. Λώλου από την ΕΦΕ.
Αυτή τη διάθεση θέλουν να πνίξουν οι γραφειοκράτες των Ενώσεων (ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ) πιστεύοντας ότι θα "γυρίσουν πίσω το ποτάμι" με την εξάωρη στάση εργασίας της Δευτέρας. Η γραφειοκρατία των Ενώσεων, είτε στην «δεξιά», είτε στην «αριστερή» της εκδοχή, θέλει να πνίξει τις διαθέσεις της βάσης. Δεν είναι καθόλου τυχαίες οι τοποθετήσεις των συνδικαλιστών ότι «δεν πρόκειται να αποφασίσουμε κάτω από την πίεση του κόσμου», «είμαστε υπεύθυνοι συνδικαλιστές και όχι ανεύθυνοι ψευτο-επαναστάτες». Το ζήτημα όμως δεν είναι το πόσο ξεπουλημένοι γραφειοκράτες είναι αυτοί, αλλά το τι κάνουμε εμείς.

Η απόφαση της ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ που πραγματοποιήθηκε στον 1ο όροφο της ΕΣΗΕΑ, ήταν η οργάνωση των περιφρουρήσεων της Κυριακής για να μην βγουν τα απεργοσπαστικά φύλλα της Δευτέρας και ΚΑΛΕΣΜΑ σε απεργιακή συγκέντρωση στις 10πμ της Δευτέρας 11 Απρίλη στην ΕΣΗΕΑ, την ώρα που θα συνεδριάζει στο κτήριο το διασωματειακό με θέμα την εκτίμηση της κατάστασης και τη συνέχεια.
Επιμένουμε ότι τη Δευτέρα η συγκέντρωση πρέπει να είναι όσο πιο μαζική όχι απλά για να πιέσει τους γραφειοκράτες του διασωματειακού αλλά πολύ περισσότερο για να αποφασίσει τη συνέχιση της απεργίας και να επιβάλλει ότι ο κλάδος θα κινηθεί με βάση τη θέληση των συναδέλφων για κλιμάκωση και όχι τις προθέσεις για ξεπούλημα που έχουν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες. Δεν πρέπει ούτε μια στιγμή να ξεχάσουμε ότι η απεργία γίνεται για τις ΣΣΕ και τις απολύσεις και σε τίποτε από αυτά δεν έχει υποχωρήσει η εργοδοσία.


ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ

No comments:

Post a Comment