Wednesday, October 10, 2018

Aπεργία στο πλαίσιο του αγώνα για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας

Ανακοίνωση:
Ως Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής κηρύσσουμε 24ωρη απεργία για την Πέμπτη 1 Νοέμβρη 2018 στον κλάδο του βιβλίου, σε βιβλιοπωλεία, βιβλιοχαρτοπωλεία, εκδοτικούς οίκους, αποθήκες εκδοτικών οίκων, αποθήκες χονδρικής πώλησης βιβλίων, επιχειρήσεις ηλεκτρονικής πώλησης βιβλίων και στα πολυκαταστήματα public του Νομού Αττικής στο πλαίσιο του διαχρονικού αγώνα μας για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας σύμφωνες με τις ανάγκες μας.
|Απεργιακή συγκέντρωση: 11πμ, Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων (Σόλωνος και Ασκληπιού) 
Η απεργία αυτή γίνεται και στο πλαίσιο της πολύμηνης πλέον (από τις αρχές του περασμένου Καλοκαιριού) κοινής προσπάθειας κι άλλων κλαδικών κι επιχειρησιακών εργατικών σωματειών για μια διακλαδική απεργία οργανωμένη..
«από τα κάτω» [βλ. σχετική ενημέρωση εδω https://bookworker.wordpress.com/tag/diakladiki-apergia-2018/] . Και ήδη για την 1η Νοέμβρη έχει κηρυχτεί απεργία και σε άλλους κλάδους.
Παλεύουμε για:
> Αυξήσεις στους μισθούς σύμφωνα με τις ανάγκες μας. 900€ καθαρά ο κατώτερος βασικός μισθός (το σχετικό αίτημα του Συλλόγου μας στην τελευταία διεκδίκηση κλαδικής ΣΣΕ και κατά τις αντίστοιχες κλαδικές απεργίες του 2013 και 2014).
> Κατάργηση της μισθολογικής διάκρισης σε βάρος των νέων σε ηλικία εργαζομένων (υπο-κατώτατος μισθός για κάτω των 25 ετών).
> Να καταργηθεί η νομοθετική ρύθμιση που επιτρέπει ορισμό του κατώτατου μισθού με κρατική παρέμβαση.
> Επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και της ισχύος των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
> Επαναφορά της ισχύος της Πανελλαδικής Κλαδικής ΣΣΕ του Βιβλίου (του 2010-2011).
> Επαναφορά των μισθών-ημερομισθίων-ωρομισθίων στα επίπεδα που προέβλεπαν οι ΣΣΕ [η Εθνική Γενική ΣΣΕ (751€ μικτά ο κατώτερος βασικός μισθός), καθώς και οι κλαδικές και επιχειρησιακές ΣΣΕ], πριν τη μνημονιακή λαίλαπα, ώστε αυτά τα επίπεδα να αποτελέσουν βάση για διαπραγματεύσεις για μισθολογικές αυξήσεις.
> Επαναφορά των μισθολογικών και θεσμικών όρων που προέβλεπε η Κλαδική ΣΣΕ του Βιβλίου του 2010-2011 (847€ μικτά ο κατώτερος βασικός μισθός, νέα επιδόματα που κερδήθηκαν, νέες ειδικότητες που κατοχυρώθηκαν, αργία του Αγίου Πνεύματος κ.ά.), ώστε αυτοί οι όροι να αποτελέσουν τη βάση για διαπραγματεύσεις για μισθολογικές αυξήσεις και θεσμικές βελτιώσεις.
> Κατάργηση των μνημονιακών νόμων που υπονόμευσαν
την ελεύθερη προσφυγή των σωματείων στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ).
> Επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων, χωρίς «περιοριστικές» διατάξεις που θα την ακυρώνουν στην πράξη. Κανένας εργαζόμενος χωρίς συλλογική σύμβαση.
> Ριζική μείωση του χρόνου εργασίας. 30ωρο-5νθήμερο-6ωρο (το σχετικό αίτημα του Συλλόγου μας στην τελευταία διεκδίκηση κλαδικής ΣΣΕ και κατά τις αντίστοιχες κλαδικές απεργίες του 2013 και 2014).
> Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.
Ο αγώνας για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας είναι υπόθεση όλων μας!

Για την οργάνωση και την επιτυχία της απεργίας της 1ης Νοέμβρη 2018, όπως και για το σύνολο των μαχών που ως Σύλλογος δίνουμε για τα εργατικά μας συμφέροντα και δικαιώματα, για τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας, είναι σημαντική η συμβολή του κάθε συναδέλφου και της κάθε συναδέλφισσας.

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής
Λόντου 6, Εξάρχεια – Αθήνα | 210-3820537 & 6980182255 | sylyp_vivliou@yahoo.gr | bookworker.wordpress.com

2 comments:

  1. Great post ! Thanks for your fabulous post! I enjoy while reading your post, you happen to be a great author. When I am free than reading your blog. I want to encourage yourself to continue to share fabulous posts, have a nice day!To know more information you can visit here Πλαισιο εργασια

    ReplyDelete
  2. Thanks for this information. If you are looking for the best Frame Workers then we provide Frame Services faster and at a better price.

    ReplyDelete