Saturday, June 1, 2019

Υποψήφιοι...

Θα διαβάσατε φαντάζομαι για τους οκτώ νέους υποψήφιους βουλευτές της ΝΔ. Αναμεσά τους η καθηγήτρια του ΕΜΠ Τόνια Μοροπούλου και οι δημοσιογράφοι Μπάμπης Παπαδημητρίου, Κωνσταντίνος Μπογδάνος και Δημήτρης Μαρκόπουλος.
Για τους τρεις τελευταίους ουδεν σχόλιον.
Δυο κουβέντες για την κ. Μοροπούλου. Υπήρξε μέλος της Αντι- ΕΦΕΕ και της ΚΝΕ και στη Συντονιστική Επιτροπή της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Διαγράφηκε από το ΚΚΕ με..
τη φράξια των 400 στα τέλη της δεκαετίας του '70. Πήγε στο ΠΑΣΟΚ κι επιχείρησε να κάνει καριέρα πολιτική από εκεί. Η σχέση της με τον περιβόητο Κοσκωτά την υποχρέωσε να αποσυρθεί από την πολιτική σκηνή για να επανέλθει τώρα μέσω της ΝΔ.
Θα μου πείτε: η πρώτη ή η τελευταία είναι με τέτοια διαδρομή. Ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία.
Επειδή όμως έχουμε να κάνουμε με μια χαρακτηριστική περίπτωση πολιτικού ξεπλύματος καλό είναι να γνωρίζουμε περί τίνος πρόκειται.
Βλέπω δε ότι στο βιογραφικό της γίνεται αναφορά στην αντιδικτατορική της δράση. Ασφαλώς δεν θα επιχειρούσε κανείς να της την αφαιρέσει αλλά η ίδια έχει κάνει ότι μπορεί για να την κηλιδώσει.
Το γεγονός μάλιστα ότι είναι συνυποψήφια με τον Μπογδάνο αρκεί ως απόδειξη ακόμη κι αν ξεχάσουμε όσα προηγήθηκαν.
Μπογδάνος (10/11/2015): «Αφού μεγαλειωδώς γιορτάσουμε το Πολυτεχνείο, θα έχουμε πάντοτε υπόψη μας ότι... τα αγνά παιδιά μέσα στο Πολυτεχνείο άνοιξαν τον δρόμο, με τις μεθοδεύσεις της CIA, για να αλλάξει η δικτατορία στην Ελλάδα και να χάσουμε την Κύπρο».

- από το fb του δημοσιογράφου - ιστορικού Γ. Πετρόπουλου 

****
ΜΑΛΛΟΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ

Οι πολιτικοί θεωρούν ότι οι πολίτες ξεχνούν πολύ εύκολα. Υποσχέσεις, δηλώσεις, δεσμεύσεις. Ίσως κάποιες φορές να επιβεβαιώνεται αυτή η άποψη. Όχι πάντα, όμως. Και κυρίως όχι τις περισσότερες φορές. Τα κόμματα μπαίνουν στην τελική ευθεία για τις εθνικές εκλογές. Ήδη, τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών είναι γνωστά και ο πολιτικός χάρτης της χώρας έχει διαμορφώσει ένα νέο τοπίο. Εκείνο που τονίζουν οι πολιτικοί αναλυτές και οι σύμβουλοι που βρίσκονται κοντά στους ηγέτες των κομμάτων είναι να προσέχουν, ώστε να μην υπάρξουν προεκλογικά «φάουλ», τα οποία σχεδόν πάντα δημιουργούν προβλήματα. Η Ν.Δ. ανακοίνωσε σήμερα 10 νέους υποψηφίους της. Εκπλήξεις δύο. Η μία, η γνωστή για τη δράση της στο Πολυτεχνείο, καθηγήτρια σήμερα του ΕΜΠ, Τώνια Μοροπούλου. Η μεταπήδησή της από τα αριστερά στον κύριο Μητσοτάκη όσο να 'ναι δεν τη λες αναμενόμενη, αλλά ούτε ασφαλώς και πρωτόγνωρη. Βέβαια, η κυρία Μοροπούλου μπορεί να διαθέτει ένα πολύ σημαντικό επιστημονικό βιογραφικό, ωστόσο, απέχει χρόνια απ' αυτό που λέμε πολιτική-κινηματική δράση. Σεβαστή βεβαίως η αλλαγή άποψης, έστω και αν επιλέχτηκε η πιο ακραία εκδοχή του νεοφιλελευθερισμού, ειδικά στην εποχή των μνημονίων.
Η δεύτερη ανακοίνωση ήταν αυτή του επίσης γνωστού και μη εξαιρετέου δημοσιογράφου, κυρίου Κωνσταντίνου Μπογδάνου. Εκτός της συνολικής παρουσίας του στο μιντιακό τοπίο, η οποία δεν χρειάζεται περαιτέρω σχόλια, να θυμίσουμε το story αποκλεισμού τού εν λόγω κυρίου από τις ευρωεκλογές...
Ο κύριος Μπογδάνος, απαντώντας σε κάποιον χρυσαυγίτη, ο οποίος έγραψε ότι «Η ΕΡΤ χρειάζεται τανκς», συναίνεσε, λέγοντας: «Ψηφίστε για να το έχετε». Η εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ., Μαρία Σπυράκη, ανακοίνωσε εκ μέρους του κόμματος: «Αυτές οι συμπεριφορές είναι ξένες προς τη Νέα Δημοκρατία». Το ημερολόγιο έδειχνε 11 Φλεβάρη 2019. Μόλις τρεις μήνες και κάτι. Προφανώς, η Ν.Δ. αισθάνεται πολύ ασφαλής από το πρόσφατο νικηφόρο αποτέλεσμα. Γιατί δεν μπορώ να φανταστώ ότι δεν θα υπάρξει κόμμα χωρίς τον Μπογδάνο. Είναι αλήθεια ότι οι πολίτες πολλές φορές λησμονούν. Όμως, τα κόμματα, όλα μα όλα, επιβάλλεται να λαμβάνουν υπ' όψιν τους ότι δεν πρέπει να υποτιμάς ποτέ τη νοημοσύνη των πολλών, όπου και αν ανήκουν, γιατί τιμωρούν, με τον τρόπο τους. Άλλωστε, μια αραβική παροιμία βάζει τα πράγματα στη θέση τους, υπενθυμίζοντά μας: «Να φοβάσαι τον δίκιο άνθρωπο όταν θυμώνει».

- από το fb του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Αρβανιτά 

****
Ο κύριος Μπάμπης θα εναι υποψήφιος βουλευτής με τη Ν.Δ. αλλα δηλώνει οτι ''θα συνεχίσει να ειναι δημοσιογράφος''.Η υποψηφιότητα του κυρίου Μπάμπη συμπίπτει χρονικά με την ανακοίνωση του νεου παγκόσμιου χάρτη δημοσιογραφικής δεοντολογίας που αναφέρει οτι ''Ο δημοσιογράφος οφείλει να μην αναλαμβάνει δραστηριότητες ή εργασίες, που ενδέχεται να θέσουν σε κίνδυνο την ανεξαρτησία του''. Οι ''Μπάμπηδες'' ειναι πολλοί και τους βρίσκεις παντού...

- από το fb του δημοσιογράφου Γιάννη Παντελάκη

No comments:

Post a Comment