Thursday, July 9, 2020

Οι αντιλαϊκοί νόμοι καταργούνται στους δρόμους

Η απαγόρευση των διαδηλώσεων δεν θα περάσει, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Ενότητα» και καλεί στην συγκέντρωση που πραγματοποιούν πολιτικές οργανώσεις και συλλογικότητες της Αριστεράς την Πέμπτη 9 Ιουλίου 7:00μμ στα Προπύλαια. Η ΛΑΕ στην ανακοίνωσή της αναφέρει:
Η κυβέρνηση κλιμακώνει την επίθεση σε κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα. Τώρα προωθεί προς ψήφιση στην..
Βουλή το νομοσχέδιο για την ουσιαστική απαγόρευση των διαδηλώσεων με στόχο να τρομοκρατήσει το λαό και να σταματήσει τις κοινωνικές αντιδράσεις, που σίγουρα θα προκύψουν από το φθινόπωρο λόγω της ύφεσης, της μείωσης των μισθών και της φτώχειας που θα αντιμετωπίσει μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας.
Με το νομοσχέδιο αυτό επιδιώκεται η κατατρομοκράτηση και η κατασυκοφάντηση των λαϊκών αγώνων, η απαγόρευση και ο περιορισμός των κινητοποιήσεων και η ενίσχυση των μηχανισμών καταστολής.
Παρά τις τελευταίες προσπάθειες της κυβέρνησης να παρουσιάσει αλλαγές στο νομοσχέδιο τάχα προς το δημοκρατικότερο, το ουσιαστικό περιεχόμενο του δεν αλλάζει και εξακολουθεί να συνεπάγεται την απονέκρωση και αδυναμία άσκησης του κατοχυρωμένου δικαιώματος του συνέρχεσθαι:
  • Α. Η πραγματοποίηση της διαδήλωσης εξαρτάται από την άδεια της αστυνομίας
  • Β. Υποχρεώνει την ανακοίνωση προσώπου ως διοργανωτή ο οποίος θα έχει την αστική ευθύνη για απροσδιόριστες ζημιές και πράξεις αόριστου αριθμού προσώπων.
  • Γ. Εισάγει βαρύτατες ποινικές διατάξεις
Στόχος της κυβέρνησης είναι η ουσιαστική απαγόρευση των διαδηλώσεων, του μοναδικού δηλαδή τρόπου διαμαρτυρίας και διεκδίκησης δικαιωμάτων, που έχει ο εργαζόμενος λαός.
Δεν θα της περάσει
Οι αντιλαϊκοί νόμοι καταργούνται στους δρόμους
Όλες και όλοι στην συγκέντρωση που καλούν πολιτικές οργανώσεις και συλλογικότητες της Αριστεράς την Πέμπτη 9 Ιουλίου 7:00μμ στα Προπύλαια.
 Λαϊκή Ενότητα

No comments:

Post a Comment