Friday, July 1, 2011

Το μεγάλο ευχαριστώ του Πάσχου Μανδραβέλη...

Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα όταν το διάβασα το «μεγάλο ευχαριστώ» (κλικ για μεγέθυνση) του Πάσχου Μανδραβέλη, ήταν το πόσο θα μπορούσε να δείχνει το μηχάνημα αν έκανε αλκοτέστ την ώρα που έγραφε αυτές τις αρλούμπες.
Προφανώς δεν θα έδειχνε τίποτα, γιατί η συγκεκριμένη σούρα δείχνει να είναι μόνιμη. Κάτι σαν το χάρισμα του Οβελίξ δηλαδή, που έπεσε στη χύτρα με τον μαγικό ζωμό όταν ήταν μικρός.
Σε ποιό μαγικό υπόνομο έπεσε ο Μανδραβέλης, δεν το γνωρίζουμε. Γνωρίζουμε πάντως πως το χάρισμα του θα μπορούσε να τον φτάσει ακόμα και στο σημείο σε επόμενα άρθρα του να ζητάει από την πολιτεία να στολίσει την πλατεία Συντάγματος με τους ανδριάντες των 155 "σωτήρων" βουλευτών, ώστε ο λαός να μην τους ξεχάσει ποτέ για το μεγάλο καλό που του έκαναν.
Αγαπητέ Πάσχο, ο μεγάλος σου καημός για το αν θα περάσουν στη λήθη οι 155 ηρωοποιηθέντες βουλευτές είναι άκρως αδικαιολόγητος.
Κανείς δεν πρόκειται να τους ξεχάσει. Ούτε αυτούς που ψήφισαν το 2ο μνημόνιο, αλλά ούτε και εκείνους που ψήφισαν το πρώτο (με τη μεγάλη επιτυχία που είχε και για το οποίο, εσύ και όμοιοί σου, τότε, με την ίδια σιγουριά για την επιτυχία, επίσης γκαρίζατε να ψηφιστεί)
Θα τους θυμούνται λοιπόν και θα τους "ευχαριστούν" ποικιλοτρόπως:
  • Οι λιμοκτονούντες ηλικιωμένοι με τη μηδαμινή σύνταξη,
  • οι απολυθέντες
  • οι άνεργοι που καλπάζουν στο 20%,
  • οι ασφαλισμένοι που δε θα έχουν να πληρώσουν τα φάρμακά τους,
  • αυτοί που θα κλείσουν τις επιχειρήσεις τους,
  • οι ξενιτεμένοι
  • και γενικά όλοι οι μελλοντικοί θαμώνες του τεράστιου ιδρύματος απόρων που ετοιμάζει η νεοφιλελεύθερη χολέρα με τα νέα εξοντωτικά μέτρα.
Ησύχασε λοιπόν Πάσχο, τους "σωτήρες" του αυτός ο τόπος δεν τους ξεχνάει.
Και ιδίως αυτούς που τον βάζουν στο γύψο για τη "σωτηρία" του.
Και πού 'σαι Πάσχο... ούτε τους Μαστοράκηδες τους ξεχνάει.

jungle-report

No comments:

Post a Comment