Wednesday, October 5, 2011

Εμφύλιος εργαζομένων και μικροπρέπειες στον ΔΟΛ - Τρίβει τα χέρια του ο Ψυχάρης

Πως τα έχει καταφέρει ο Ψυχάρης και έχει διασπάσει με τόση επιτυχία τους εργαζόμενους στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη μόνο ο ίδιος το γνωρίζει. Ετσι έχουμε από τη μία τον εργασιακό εκπρόσωπο των ΝΕΩΝ που δεν αναγνωρίζει την Εργασιακή Επιτροπή Εκπροσώπων Εργαζομένων στον ΔΟΛ και από την άλλη τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στο ΒΗΜΑ που προβαίνει σε διευκρινίσεις και κριτική. Ο μεν Κώστας Ντελέζος (των ΝΕΩΝ) χαρακτηρίζει λαθρόβια την Εργασιακή Επιτροπή, υπενθυμίζει ότι «από ΤΑ ΝΕΑ στη διετία 2010-2011 έχουν αποχωρήσει πάνω από 45 συντάκτες, ενώ οι μισθοί έχουν ήδη περικοπεί κατά 15% από τις αρχές του χρόνου, με την αφαίρεση δυο Κυριακών κάθε μήνα» και κάνει λόγο για «επιλήψιμες» πρακτικές...
Ο δε Τάσος Αναστασιάδης του Βήματος αφήνει υπονοούμενα για ευνοούμενους στον ΔΟΛ και αναφέρει χαρακτηριστικά: «Το να διαφωνούν οι συνάδελφοι των Νέων με τον μεταξύ μας συντονισμό είναι ίσως κακό (κατά τη γνώμη μου), αλλά θεμιτό, όποιο λόγο και να επικαλεστούν (ότι είναι οι ίδιοι πιο σπουδαίοι, ότι εμείς οι..υπόλοιποι εργαζόμενοι ή οι εκπρόσωποί τους δεν ξέρουμε καλά τις νομοθεσίες ή κάνουμε άλλες βλακείες, κλπ., κλπ.)»
Η ιστορία με τις μικροπρέπειες και τα διαφορετικά στρατόπεδα στον ΔΟΛ είναι παλιά και ο Ψυχάρης όπως προείπαμε είναι μάστορας στο διαίρει και βασίλευε. Αυτό όμως θα έπρεπε να έχει αναφορά και εφαρμογή μόνο στα στελέχη του Συγκροτήματος και όχι στους εργαζόμενους που θα πρέπει επιτέλους να καταλάβουν ότι είναι ΜΙΑ ομάδα και μοιράζονται όλοι τις ίδιες αγωνίες. Ειδικά αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Υ.Γ.: Διαβάστε εδώ ολόκληρο το κείμενο με την ενημέρωση του Κ. Ντελέζου, εκπροσώπου των εργαζομένων της εφημερίδας TA NEA και τη διευκρίνιση του Τ. Αναστασιάδη (του ΒΗΜΑΤΟΣ) και μελαγχολείστε..

No comments:

Post a Comment