Sunday, September 21, 2014

Η Τ.Ε. της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Νοτίων Προαστίων καταγγέλλει την κρατική τρομοκρατία

Προκλητική επίδειξη καταστολής από τη μεριά των αστυνομικών δυνάμεων κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων μνήμης για τον Παύλο Φύσσα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Η Τ.Ε. της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Νοτίων Προαστίων καταγγέλει την προκλητική επίδειξη καταστολής από τη μεριά των αστυνομικών δυνάμεων, τις επιθέσεις σε διαδηλωτές, τις συλλήψεις και προσαγωγές, κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων μνήμης και διαμαρτυρίας ενάντια στη ναζιστική δολοφονική συμμορία της Χρυσής Αυγής, τιμώντας έτσι τη μνήμη του Παύλου Φύσσα.
Δεκάδες αγωνιστές/στριες και από τα νότια προάστια βίωσαν και αυτοί την πρωτοφανή επίδειξη αυταρχισμού από την κυβέρνηση των μνημονίων και της υποταγής στην Τρόικα ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ.
Στις πολλές δεκάδες των θυμάτων της κρατικής βίας, των ξυλοδαρμών, των προσαγωγών και των συλλήψεων βρέθηκαν και αρκετοί συναγωνιστές μας από τα νότια προάστια. Πρόκειται για αγωνιστές και αγωνίστριες που πρωτοστατούν στο τοπικό κίνημα, έχουν συμμετάσχει σε σημαντικές μάχες για την προάσπιση του βουνού και της παραλίας, τη μάχη για την προάσπιση του χώρου του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, την μάχη για την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζόμενων της περιοχής μας, την μάχη ενάντια στην φορομπιξία, τα χαράτσια, τις αυξήσεις των εισιτηρίων στα ΜΜΕ, τη μάχη και σε τοπικό επίπεδο ενάντια στα μέτρα και τις πολιτικές που υλοποιούν η κυβέρνηση η ΕΕ και το ΔΝΤ, τη μάχη ενάντια στο φασισμό και τον ρατσισμό στην περιοχή μας και σε κάθε μεγάλη ή μικρή μάχη, που αφορά τους κατοίκους και τους εργαζόμενους, τις ανάγκες τους και τα δικαιώματά τους.
Χαιρετίζουμε τους δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές που στο Κερατσίνι αλλά και όλη την Ελλάδα που έδωσαν το μήνυμα ότι ο αγώνας ενάντια στο φασισμό, αλλά και ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης που τον γεννά και τον συντηρεί, συνεχίζεται. Μέχρι να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής, μέχρι να διώξουμε κάθε φασίστα από κάθε γειτονιά, κάθε σχολείο και σχολή, κάθε χώρο δουλειάς.
Καλούμε το λαό και τη νεολαία να επιμείνουν στο δρόμο του αντιφασιστικού αγώνα, αναπόσπαστο στοιχείο του αγώνα για την αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης, για να μπορέσει να ανοίξει ένας άλλος δρόμος, χωρίς μνημόνια, χρέος και ΕΕ, χωρίς καταστολή και χωρίς φασιστικές συμμορίες.
- Η κρατική τρομοκρατία δε θα περάσει!
- Το φασισμό τσακίζουν αγώνες λαϊκοί !
- Απαιτούμε την απόσυρση όλων των κατηγοριών ενάντια στους διαδηλωτές και την παραδειγματική τιμωρία των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα

No comments:

Post a Comment