Monday, November 11, 2019

Το κράτος του...νόμου και της τάξης

Τα τελευταία 24ωρα βλέπουμε σε εξέλιξη αυτό που η κυβέρνηση ονομάζει « νόμος και τάξη».
Μετά την επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής και τις συλλήψεις που έγιναν, μια δεύτερη αστυνομική επιχείρηση στην ΑΣΟΕΕ- προφανώς όχι τυχαία η επιλογή του χρόνου- έδωσε την ευκαιρία στα κυβερνητικά ΜΜΕ να συσχετίζουν με την ατομική τρομοκρατία όσους πετούν μολότοφ ή συγκρούονται με την αστυνομία στις διαδηλώσεις..

Δεν πρόκειται για άλμα λογικής αλλά για συγκεκριμένη πολιτική λογική.
Η συνέχεια είναι γνωστή. Μεθοδεύτηκε το κλείσιμο του Οικονομικού πανεπιστήμιου από την πρυτανεία την εβδομάδα του γιορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου και η αστυνομία ανέλαβε έργο.
Κι αυτό το λένε απελευθέρωση των πανεπιστημίων για να αποδοθούν στους φοιτητές. Με αυτό το σύνθημα κατάργησαν το άσυλο.
Μόνο που δεν αποδίδουν τα πανεπιστήμια στους φοιτητές. Στην Αστυνομία τα έδωσαν για να αποφασίζει εκείνη πότε και ποιοι θα μπαίνουν μέσα σ' αυτά.
Τελευταίο κρούσμα η επαναφορά του αδικήματος της «κακόβουλης εξύβρισης των θείων» με ποινή που θα φτάνει έως και δύο χρόνια φυλάκιση. Πρόκειται για μεσαιωνικού χαρακτήρα διάταξη που μόνο σε θεοκρατικά καθεστώτα ταιριάζει.
Τι στ' αλήθεια μας λένε με αυτή τη διάταξη; χρειάζεται ο θεός που πιστεύουν τη προστασία της κυβέρνησης Μητσοτάκη που θα νομοθετήσει και του εισαγγελέα που στη συνέχεια θα ενεργήσει τα δέοντα;
Αν όντως πιστεύουν ότι ο θεός τους πρέπει να προστατευτεί από τους βλάσφημους γιατί δεν του έχουν εμπιστοσύνη; γιατί δεν αφήνουν τον ίδιο το θεό, που και παντοδύναμος είναι και μεγαλόψυχος, που όλα τα ακούει και όλα τα βλέπει να τιμωρήσει τον βλάσφημο; Ουαί υμίν γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές!!!

Υ.Γ. Γυρίζουμε πολλά χρόνια πίσω. Ή μάλλον θα γυρίσουμε αν τους αφήσουμε.

- από το fb του δημοσιογράφου και ιστορικου Γιώργου Πετρόπουλου

No comments:

Post a Comment