Monday, May 18, 2020

Όλη τους η ζωή σε μια σακούλα σκουπιδιών... Ντροπή!

«Ολοκληρώθηκε η αστυνομική επιχείρηση που ξεκίνησε από νωρίς το πρωί της Δευτέρας για την εκκένωση υπό κατάληψη κτηρίου επί της οδού Θεμιστοκλέους 58 στα Εξάρχεια.Στο κτήριο βρέθηκαν 51 αλλοδαποί, εκ των οποίων 39 ενήλικες και 12 ανήλικοι. Όλοι οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, για περαιτέρω έλεγχο.»
Τα παραπάνω ανέφερε το πρωινό «ρεπορτάζ» κι εμείς βρήκαμε σχετικές (βραδυνές)..
δημοσιεύσεις στο facebook που συνοδεύονταν από την παραπάνω φωτογραφία. Διαβάστε:

➤ Το πρωί τους έβγαλαν από ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι στα Εξάρχεια.
Κανάλια, φωτογράφοι όλοι παρόντες.
Ολη τη μέρα λένε για την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης στο θέμα των προσφύγων.
Δελτία ειδήσεων, σάιτ, από τα πρώτα θέματα.
Πολλά χαμόγελα από τους κρατούντες.
Όταν τελειωσε όλο αυτό τους παράτησαν στο κέντρο της Αθήνας.
Τώρα ειναι με τα παιδιά τους στη πλατεία Εξαρχείων με όλα τους τα υπάρχοντα .
Το βράδυ είναι μπροστά όπως και το αύριο.
Πόσο πιο απάνθρωπη μπορεί να γίνει αυτή η κυβέρνηση;

Βαγγέλης Παπαδόπουλος

 ***
➤ Θα θελα να γράψω ντροπή αλλά κάπως έχει ξεφτίσει η λέξη.
Τα ξημερώματα η ελληνική Αστυνομία εκκένωσε βίαια μια κατάληψη στην οποία διέμεναν πρόσφυγες (άνθρωποι δηλαδή που χρήζουν προστασίας σύμφωνα με τις διεθνείς συμβάσεις)
Τους μετέφεραν στην Πέτρου Ράλλη για να απεικονίσουν τα κανάλια την εμπέδωση του δόγματος της «σιδερένιας τάξης» στα τρομοκρατημένα πρόσωπα παιδιών.
Και μάντεψε τι τους έκαναν μετά;
Εντελώς κυνικά τους παράτησαν στη μέση του δρόμου, άστεγους/ες και αβοήθητους/ες, χωρίς κανένα μέλημα για το που θα κοιμηθούν και αν έχουν να φάνε.
Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη πριν λίγη ώρα στην πλατεία Εξαρχείων, όπου κατέληξαν οι προσφυγες με τα παιδιά τους και όλη τους τη ζωή μαζεμένη σε μια τσάντα σκουπιδιών.
Mαρία Λουκά 
➤ Tα ξημερώματα τους έδιωξαν από το παλιό παρατημένο κτίριο όπου διέμεναν στα Εξάρχεια έχτισαν πόρτες και παράθυρα με τσιμεντόλιθους μη χάσουν. τους πήγαν για καταγραφές και τα σχετικά κι ύστερα τους παράτησαν στο δρόμο. βρήκαν καταφύγιο στην πλατεία με τα υπάρχοντά τους σε σακούλες σκουπιδιών. για να κάνεις κάτι σαν αυτό δεν φτάνει να μην έχεις σχέδιο και να
είσαι ανίκανος, πρέπει να είσαι και κ@θ@ρμ@.
Χρήστος Παναγής 

➤ Περνώντας σήμερα απ' τη Θεμιστοκλέους, ένας άντρας μίλαγε σε μια κοπέλα. Ανάμεσα σε κάμποσα σιχτιρίσματα και έντονες κινήσεις είπε πως: "Τραβολογούσαν μωρά παιδιά, με το μπιμπερό στο στόμα".
Τα παιδιά αυτά, τα πήγαν στο κολαστήριο της Πέτρου Ράλλη, και μιας και δεν χώρεσαν στην καλά οργανωμένη βαρβαρότητα τους, τα πέταξαν μαζί με τους δικούς τους, στην πλατεία Εξαρχείων.
Τους βγάζεις απ' το σπίτι τους, για να τους αφήσεις στον δρόμο. Τους αφήνεις στον δρόμο, για να τους κυκλώσει ένα κύμα αλληλέγγυων που ευτυχώς ξέρουν πως να επουλώνουν το τραύμα ακόμη και όταν εξακολουθεί να αιμορραγεί.
Μια φωτογραφία, όλη η κατάντια σας.
Xrisa Lukou

No comments:

Post a Comment