Tuesday, August 25, 2020

Κατά μέσο όρο, ας προσέχαμε...

Κατά μέσο όρο, η Κεραμέως είναι ακριβώς η εικόνα της Ελλάδας όπως τη θέλει η σημερινή κυβέρνηση (και πολλοί από εκείνους που την ψήφισαν) και σε πολύ μεγάλο βαθμό τα έχει καταφέρει.
Κατά μέσο όρο, είναι σεμνότυφη αλλά καθόλου σεμνή· το ρούχο κουμπωμένο στο λαρύγγι, αλλά τις ανοησίες τις πετάμε ανερυθρίαστα.. Κατά μέσο όρο, απευθύνεται σε αφελείς στην καλύτερη, κουτούς στη χειρότερη: Χρησιμοποιεί επιχειρήματα που δεν στέκουν ούτε ένα κλάσμα του δευτερολέπτου σε κριτική 5χρονου, αλλά το κάνει με τη βεβαιότητα του ανθρώπου που ξέρει πολύ καλά τι λέει και σε ποιούς το λέει.
Και ξέρει...
Κατά μέσο όρο, μαγειρεύει -όπως τα περισσότερα ΜΜΕ αυτήν την εποχή- την αλήθεια με τρόπο τόσο εμετικά προφανή που σε κάνει ν' αναρωτιέσαι μήπως είσαι εσύ τελικά ο βλάκας.
Κατά μέσο όρο, οδηγεί την κοινωνία σε όλα τα επίπεδα φουλ προς τα πίσω, παπάδες σε πρώτο πλάνο, θρησκευτικά κι άγιος ο θεός, συντηρητισμός του κερατά, παιδεία τόσο σύγχρονη όσο και τα εμ-εσ-ντος, όραμα μηδέν, αισθητική μορμόνου του περασμένου αιώνα.
Κατά μέσο όρο, δίνει στο στενό πυρήνα του κοινού της αυτό ακριβώς για το οποίο την ψήφισε: Τη στρεβλή "υπόσχεση" ότι σύμφωνα με τη λογική του μέσου όρου θα ξαναγίνει εύρωστο οικονομικά και θα ξανανέβει κοινωνικά, άλλο που αυτός θα παραμείνει τελειωμένος ενώ κάποιοι θα πλουτίζουν.
Κατά μέσο όρο, η Κεραμέως κάνει πολύ καλά, διότι μιλάει ακριβώς τη γλώσσα του ψηφοφόρου της:
Απαίδευτη, χωρίς κανένα ιδεολογικό υπόβαθρο, χωρίς καμία ενσυναίσθηση προς αυτούς που τους αδικεί η λογική του μέσου όρου, χωρίς κανένα όραμα παρά μόνο αυτό της παρτάρας μας, χωρίς καμία προοπτική για το σύνολο.
Κατά μέσο όρο, ας προσέχαμε...

 

Mαρία Δεδούση (fb)

No comments:

Post a Comment