Tuesday, June 28, 2011

Τα παιδιά της Πλατείας

Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τους τρεις νεαρούς οι οποίοι μέσα στον ορυμαγδό των καπνογόνων, μέσα στο χάος που προκάλεσαν με τα χημικά τους οι αστυνομικοί και μέσα στο πλήθος που έτρεχε με κομμένη την ανάσα και τα μάτια να καίνε, μου άπλωσαν το χέρι για να με βοηθήσουν, μου ψέκασαν με αντιόξινο υγρό το πρόσωπο και το στόμα για να μπορέσω να πάρω αναπνοή, μου έδωσαν ένα μπουκάλι νερό για να ξεπλυθώ από το "νόμιμο" δηλητήριο που ρίχνει αβέρτα από χθες το πρωί στο Σύνταγμα το "νομιμόφρον" κράτος μας.
'Ηταν παιδιά της Πλατείας που προσέφεραν σε όλους εξίσου, την πολύτιμη - μέσα σε αυτές τις πολεμικές συνθήκες- βοήθειά τους και έβαλαν σε πρακτική εφαρμογή την εμπειρία τους από τις "μάχες" που έχουν ζήσει ένα μήνα τώρα.
Μέτρησα τουλάχιστον 20 ταυτόχρονες ρίψεις δακρυγόνων λίγο μετά τις 9 χθες το βράδυ, μπροστά από το μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη, την ώρα που ομάδες αγανακτισμένων καλούσαν από τα μεγάφωνα τους αστυνομικούς να δείξουν ψυχραιμία και θυμίζοντάς τους ότι το μεσοπρόθεσμο, ο εφαρμοστικός και η χρεοκοπία θα κάψουν και το δικό τους σπίτι...όχι μόνο του γείτονα, θυμιζοντάς τους ότι τα..σώματα ασφαλείας ήταν τα πρώτα που υπέστησαν περικοπές μισθών και δικαιωμάτων...
Στην πλατεία ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου συνέχιζε να τραγουδά σε πείσμα...του καπνού. Ηταν ευχάριστη έκπληξη, νωρίτερα, βλέποντας μια ομάδα πυροσβεστών να ανοίγει έναν πυροσβεστικό κρουνό για να βοηθήσει τους αγανακτισμένους να ρίξουν νερό στο οδόστρωμα και να ξεπλύνουν την απαίσια σκόνη που αφήνουν τα χημικά κάνοντας την ατμόσφαιρα αποπνικτική ακόμη και πολλές ώρες μετά τη ρίψη τους.

Το συμπέρασμα της ημέρας πάντως είναι ότι κράτος και παρακράτος μπορούν να συνεργάζονται άψογα... όποτε και αν το θέλουν. Δέκα μπαχαλάκηδες και δυο διμοιρίες αρκούν για να γίνει κόλαση το κέντρο.....

Στόχος και των δύο ήταν και παραμένει η πλατεία να αδειάσει και οι φωνές να καταπνιγούν ώστε οι βουλευτές και οι βουλευτίνες μας να ψηφίσουν αύριο την καταδίκη μας, χωρίς ενοχλητικά συνθήματα έξω από την πόρτα τους.....
'Αξιοι οι μισθοί όλων και οι πλουσιοπάροχοι των ιθυνόντων και οι πενιχροί των εκτελεστικών οργάνων, γιατί και σ'αυτή τη μοιρασιά το κράτος φρόντισε να είναι άδικο!

Δώρα Ν. Βογιατζάκη

Υ προς τους αστυνομικούς: δυστυχώς τα χημικά που χρησιμοποιείτε ασύστολα μέσα στο πλήθος αργά ή γρήγορα θα τα "πληρώσετε" κι εσείς, δυστυχώς με την υγεία σας. Ούτε οι μάσκες ούτε η εξάρτησή σας ίσως δεν μπορούν να αποτρέψουν τις μακροχρόνιες συνέπειες. Ξανασκεφτείτε το γιατί είναι κρίμα... Οι πιο πολλοί είστε νέα παιδιά.



-από το peiratikoreportaz

No comments:

Post a Comment