Wednesday, June 29, 2011

Αθώος ο «μαλλιάς» δημοσιογράφος


Kατέρρευσε η αστυνομική σκευωρία σε βάρος του μέλους του συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ, Απόλλωνα Λιακόπουλου.
O δημοσιογράφος συνελήφθη και κακοποιήθηκε βάναυσα από τα ΜΑΤ στις απεργιακές κινητοποιήσεις της 15ης Ιουνίου, επειδή είχε μακριά μαλλιά και επειδή τόλμησε να διαμαρτυρηθεί για την αστυνομική βία σε βάρος διαδηλωτών.
Ο Λιακόπουλος κρίθηκε από το δικαστήριο αθώος και σε αυτό συνετέλεσε το οπτικοακουστικό υλικό που έχει δει όχι μόνο όλη η Ελλάδα, αλλά έχει προβληθεί και στο εξωτερικό και αποδεικνύει τα πραγματικά γεγονότα.
Η δίκη εξελίχτηκε με τη μια πλευρά να στηρίζεται στη γεμάτη αντιφάσεις μαρτυρία ενός αστυνομικού των ΜΑΤ, ενώ από την άλλη πλευρά τόσο οι αυτόπτες μάρτυρες (φωτογράφοι και πολίτες) που χρησιμοποίησαν οι δικηγόροι της ΠΟΕΣΥ (Α. Πετρόπουλος και Σ. Σερμπέτης), όσο και οι παρεμβάσεις μελών από το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ (Δ. Τρίμης) και το γενικό συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ (Ν. Μπράτσος), κρίθηκαν αρκετά από το δικαστήριο, ώστε να καταρρίψουν τον ένα και..μοναδικό αστυνομικό ισχυρισμό, περί ενοχής του Λιακόπουλου.
Στο δικαστήριο, όπως γράφει το financialcrimesnews, κατατέθηκαν και οι ανακοινώσεις συμπαράστασης από ΠΟΕΣΥ και ΕΣΗΕΑ, υπέρ του δημοσιογράφου. Mετά από πολύωρη διαδικασία (η δίκη ξεκίνησε στις 10 το πρωί) και με δύο διακοπές, κατά τις 3 το μεσημέρι ανακοινώθηκε η απαλλακτική απόφαση για τον Λιακόπουλο.

No comments:

Post a Comment