Thursday, December 31, 2020

Ευτυχώς που υπάρχει ο Μητσοτάκης...


Ευτυχώς
που υπάρχει ο Μητσοτάκης! Γιατί αν δεν υπήρχε ο Μητσοτάκης, θα σας έλεγα εγώ, αγαπητοί συνταξιούχοι των 500 ευρώ -μεικτά, μη μπερδευόμαστε-, αν θα πληρώνατε τώρα ή δεν θα πληρώνατε τα φάρμακά σας. Διότι, όπως ξέρετε, εκεί πήγαινε το πράγμα, με τους διάφορους αδιάφορους, που, αν... και υπουργοί ελέω πρωθυπουργού, δεν συμμερίζονται ούτε τη φιλανθρωπία του, ούτε την προσήλωσή του στο ευ ζην των μη προνομιούχων, ούτε, φυσικά, και το αίσθημα δικαίου που καθοδηγεί κάθε του πράξη.
Ευτυχώς που υπάρχει ο Μητσοτάκης! Γιατί αν δεν υπήρχε ο Μητσοτάκης, θα σπάζατε ακόμα, αγαπητοί μηχανικοί και μηχανικές, την κούτρα σας με τον μέητζ του νέουκτη και τη στρατιά των σκόιλ ελικίκου. Θα παλεύατε ακόμα να ξετρυπώσετε τα βαθύτερα μυστικά της πληροφορικής, όπως πώς να ανοίγετε το λάπτοπ σας, πώς να χαϊδεύετε το enter και πώς να το κλείνετε χωρίς απώλειες. Άσε που θα ψάχναμε κάτι δεκάδες εκατομμύρια, που θα είχαν διοχετευτεί από τα ταμεία του κράτους στις τσέπες των αυτουργών του νέουκτη.
Ευτυχώς που υπάρχει ο Μητσοτάκης! Γιατί αν δεν υπήρχε ο Μητσοτάκης, δεν θα περίσσευε εμβόλιο για νοσηλευτή, ευπαθή και ηλικιωμένο, από τις στρατιές των απαραίτητων στη συνέχεια του κράτους, που έσπευδαν να εμβολιαστούν. Άσε που δεν θα περίσσευε χώρος στα social media, καθώς όλες και όλοι έσπευσαν να κοινοποιήσουν τα συνολάκια, τα κουστουμάκια, τα μπρατσάκια, τα χαμογελάκια και τα σηματάκια της νίκης. Ανίκανοι, αν και δημόσιοι παράγοντες, να παράγουν, αλλά και να καταναλώσουν, το πνεύμα κοινωνικής δικαιοσύνης του πρωθυπουργού τους.
Ευτυχώς που υπάρχει ο Μητσοτάκης! Η απάντηση για όλα τα ερωτήματα και η διόρθωση για όλα τα λάθη. Γιατί αν δεν υπήρχε ο Μητσοτάκης, θα ήμασταν χωρίς επιτελικό κράτος, χωρίς αρίστους, χωρίς τη Σοφία Νικολάου, χωρίς τον κύριο των αμορτισέρ και την κυρία του μπακάλικου, χωρίς σχέδιο "Ελευθερία". Και χωρίς ελευθερία σχεδίου για το πώς θα ζήσουμε και κυρίως πώς θα πεθάνουμε. Και για όποιον τολμήσει να ρωτήσει: Ρε φίλε, αν λειτουργεί τόσο καλά το επιτελικό του κράτος, πώς γίνονται όλα σκατά και τρέχει μπας και τα μαζέψει ο αυτουργός του, υπάρχει απάντηση: Ευτυχώς και τα λοιπά ο Μητσοτάκης...

Θανάσης Καρτερός / ΑΥΓΗ (31.12.2020)

No comments:

Post a Comment