Thursday, December 11, 2014

Όταν τ' αφεντικά πεινάνε, τρώνε τους εργάτες

Σφαγή στην Prime Media του Κοπελούζου

“Χριστουγεννιάτικο μποναμά” για δώδεκα (για την ώρα) εργαζόμενους στα sites newsbeast.gr και news.gr επιφύλαξε ο Όμιλος Κοπελούζου που σε ένα πρωτοφανούς αγριότητας αντεργατικό πογκρόμ απέλυσε κάτι λιγότερο από το μισό δημοσιογραφικό προσωπικό μέσα σε λίγες μόνο ώρες.
Κάπως έτσι φαίνεται ότι αντιλαμβάνεται το success story ο Χρήστος Κοπελούζος (γιος του Δημήτρη), ο οποίος λίγες μόνο ημέρες μετά το χρυσοφόρο για τον Όμιλο deal, μέσω του οποίου η κοινοπραξία FRAPORT AG- SLENTEL Ltd ανακηρύχτηκε προτιμητέος επενδυτής για τα 14 Περιφερειακά Αεροδρόμια της χώρας στον διεθνή διαγωνισμού του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), αποφάσισε να πετάξει στο δρόμο εργαζόμενους που κατά μέσο όρο έπαιρναν το “ιλιγγιώδες” πόσο των 600 – 700 ευρώ.
Προφανώς ο άνθρωπος δεν... “έβγαινε” καθώς αν ανατρέξουμε στην ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ για  το σχήμα, η κοινοπραξία του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης και του ομίλου Κοπελούζου κατέθεσε «προσφορά που ανήλθε σε €1,234 δισ. εφάπαξ τίμημα και €22,9 εκατ. ετήσιο εγγυημένο καταβλητέο μίσθωμα, αναπροσαρμοζόμενο ετησίως με τον πληθωρισμό».
Και σε αυτό ας προσθέσει κάποιος και τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του στον ΟΠΑΠ όπου ο Κοπελούζος (στενός συνεργάτης του Μελισσανίδη σε αυτό το κομμάτι) είναι μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού.
Η λίστα είναι ατελείωτη. Όπως ατελείωτο είναι και το μένος που έδειξε απέναντι στους εργαζόμενους του στην Prime Media οι οποίοι σοκαρισμένοι παρακολουθούσαν την σφαγή και έβλεπαν τον ένα μετά τον άλλο τους συναδέλφους τους να βγαίνουν από το γραφείο του διευθυντή Βίκτωρα Μοντζέλλι με κατεβασμένο το κεφάλι και δάκρυα στα μάτια.
Και μέσα σε όλα αυτά οι εργαζόμενοι ήρθαν για ακόμα μια φορά αντιμέτωποι με το γραφειοκρατικό τέρας που κατατρώει τα σωματεία τα οποία υποτίθεται πως σε τέτοιες ώρες θα στεκόταν στο πλάι τους. Το ένα (ΕΣΗΕΑ) ζήτησε έγγραφη καταγγελία, το άλλο (ΕΣΠΗΤ) είπε πως “όλοι οι υπεύθυνοι είχαν αποχωρήσει” και πως “θα επικοινωνούσαν μαζί τους την επόμενη ημέρα”.
Είναι τα ίδια σωματεία που επί πολλά χρόνια είχαν αφήσει αφεντικά σαν τον Κοπελούζο να αλωνίζουν και τους εργαζόμενους έρμαιους στις καπιταλιστικές διαθέσεις τους και που εσχάτως ανακάλυψαν τους εργαζόμενους στα sites δημιουργώντας (ΕΣΗΕΑ), μάλιστα, και το παγκόσμιας έμπνευσης μητρώο μη μελών επειδή φοβήθηκαν πως θα χάσουν ένα μεγάλο κομμάτι από την “πίτα”.
Οι εργαζόμενοι, ωστόσο, θα πρέπει να ξέρουν πως σε αυτή την άγρια εργοδοτική επίθεση δεν είναι μόνοι τους. Έχουν δίπλα τους τον συνάδελφό τους με τον οποίο πρέπει να σταθούν πλάι- πλάι προκειμένου να “βαδίσουν” στο δρόμο του αυτοοργανωμένου και "από τα κάτω" αγώνα. Έχουν στα χέρια τους τη μεγαλύτερη δύναμη. Το αποτελεσματικότερο όπλο. Την αλληλεγγύη.
- πηγή: katalipsiesiea

No comments:

Post a Comment