Monday, June 3, 2019

Πολιτικός ξεπεσμός

Η κ. Τόνια Μοροπούλου μίλησε σήμερα στο ΚΟΚΚΙΝΟ, στον Νίκο Σβέρκο. Κι είπε πολλά ενδιαφέροντα.
Όπως:
1. «Στο Πολυτεχνείο, παρότι οι περισσότεροι είχαμε τα οράματα και τις ιδέες της Αριστεράς, δεν σκεφτήκαμε ποτέ ότι θα το κάνουμε μόνοι μας. Το κάναμε και με ανθρώπους του Κέντρου και της Δεξιάς, με πάνδημο τρόπο … αυτός ο τρόπος είναι ότι πιο ελπιδοφόρο».
Προφανώς αναφέρεται σε κάποιο άλλο..
Πολυτεχνείο το οποίο δεν πέρασε στην ιστορία και φυσικά δεν γνωρίσουμε που και πότε έγινε.
Στο Πολυτεχνείο όντως κατέβηκαν άνθρωποι του Κέντρου, ενδεχομένως και δεξιοί μαζί με τους δεκάδες χιλιάδες που βρίσκονταν απέξω. Το Πολυτεχνείο όμως το έκαναν οι οργανώσεις της Αριστεράς. Η δε κ. Μοροπούλου ούτε που διανοούνταν τότε να είναι φιλικά διακείμενη ή ανεκτική προς τη δεξιά, η βάση της οποίας ήταν το κοινωνικό στήριγμα της Χούντας. Θα είχε πάντως αξία να μας πει- αν γνώριζε τότε ή αν έμαθε εκ των υστέρων- μια δεξιά αντιδικτατορική οργάνωση στα χρόνια της χούντας
2. Αναφερόμενη στη συνύπαρξή της με τον Μ. Βορίδη και την ακροδεξιά πτέρυγα της ΝΔ υποστήριξε ότι δεν πρέπει να συμβιβαστούμε «με την άποψη ότι επειδή κάποιοι έχουν αυτές τις απόψεις, μπορεί να κατηγορηθεί μία ολόκληρη παράταξη εθνικού φάσματος».
Όταν ένας άνθρωπος που προέρχεται από τη γενιά του Πολυτεχνείου φτάνει σε αυτό το σημείο, να μασάει τα λόγια του και επί της ουσίας να καλύπτει τον Βορίδη και σία, αυτό λέγεται, επιεικώς, πολιτικός ξεπεσμός. Η κυρία αυτή, επί της ουσίας, μας καλεί να συμβιβαστούμε με την άποψη ότι δεν τρέχει και τίποτα που στη ΝΔ τον τόνο τον δίνει η ακροδεξιά της πτέρυγα. Η παράταξη είναι... εθνικού φάσματος. Τι κάνει η γυναίκα για μια βουλευτική έδρα!!!

- από το fb του δημοσιογράφου - ιστορικού Γιώργου Πετρόπουλου

No comments:

Post a Comment