Monday, December 2, 2019

Ηχηρή απάντηση στην αστυνομική βία και την καταστολή

Χιλιάδες κόσμου συμμετείχε στη μεγάλη συναυλία που διοργανώθηκε στα Προπύλαια. H βροχή που έπεσε δε κατάφερε να εμποδίσει τη βραδιά να συνεχιστεί με την Πανεπιστημίου να κατακλύζεται με πάνω από 3.000 άτομα που έσπευσαν να στηρίξουν την «Πρωτοβουλία ενάντια στην καταστολή» δίνοντας τη δική τους απάντηση στο δόγμα «νόμος και τάξη» που εφαρμόζει η κυβέρνηση.
Με το ηχηρό σύνθημα..
«Να μη γίνει ο φόβος συνήθεια μας», πολλοί καλλιτέχνες ανάμεσα τους ο Πέτρος Μάλαμας, οι Στίχοιμα, ο Εισβολέας, ο Σπύρος Γραμμένος, τα Υπόγεια ρεύματα και stand up κωμικοί όπως ο Βύρωνας Θεοδωρόπουλος ο Αλέξανδρος Τίτκωβ και ο Γιάννης Ρούσσος ανέβηκαν στη σκηνή για να ενώσουν τις φωνές τους με τον κόσμο, στη μεγάλη συναυλία κατά της αστυνομικής βίας και καταστολής.
«Πιστεύω ότι σήμερα είναι μια διαδήλωση, ένα μαζικό πολιτικό γεγονός που αφορά όλους μας και δείχνει ότι δε θα δεχτούμε αδιαμαρτύρητα όλο το πλαίσιο της όξυνσης, της καταστολής και του αυταρχισμού. Αντίθετα, θα δώσουμε μάχη για την ελευθερία και τα δημοκρατικά δικαιώματα. Και είναι ένα πρώτο ραντεβού. Στις 6 Δεκέμβρη, 11 χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξη καλούμε εργαζόμενους και νεολαία να δώσουν μαχητικά το παρόν στη πορεία μνήμης και διαμαρτυρίας» δήλωσε στην «Εφ.Συν.» ο Κώστας Φουρίκος, μέλος της Πρωτοβουλίας.


Οι καλλιτέχνες που έλαβαν μέρος στη συναυλία:
Άγνωστος Χειμώνας
Βandallusia
Bazooka
Coyote's Arrow
Dury Dava
Σπύρος Γραμμένος
Εισβολέας
Αλέξ. Κτιστάκης
Π. Κυραμαργιός
Λόγος Τιμής
Πέτρος Μάλαμας
Δ. Μητσοτάκης (Ενδελέχεια)
Υπεραστικοί
Υπόγεια Ρεύματα
Fer de Lance
Lost Bodies
ΣΤΙΧΟΙΜΑ
Small Chanter
JazzMatazz
Twinsanity
Urban Pulse
Stand Up Comedy:
Βύρωνας Θεωδορόπουλος - Ντενίζ Ουρέμ - Αλέξανδρος Τιτκώβ - Γιάννης Ρούσσος - Γιώργος Αλεβίζος - Οδυσσέας Μαυρομμάτης - Αλεξ Κενσιν Αποστολόπουλος - Άγγελος Σπηλιόπουλος
Εύα Παπαδοπούλου  / EφΣυν

No comments:

Post a Comment