Tuesday, January 14, 2020

Kόπιες...

H αφίσα για τις αμβλώσεις που αναρτήθηκε στο Μετρό είναι ακριβώς ίδια με την αντίστοιχη που είχε αναρτηθεί κοντά στο Βατικανό με μήνυμα, "είσαι εδώ επειδή η μητέρα σου δεν έκανε άμβλωση". To δικό μας κίνημα "αφήστε με να ζήσω" έχει κοπιάρει πιστά το αντίστοιχο ιταλικό με τίτλο "ProVita" ως προς τις θέσεις, ακόμα και τα γραφιστικά..
Οι ιταλικές καμπάνιες κατά των αμβλώσεων στηρίζονται από τη Λέγκα του Βορρά και τα ακροδεξιά "Αδέλφια της Ιταλίας", ενώ η αλλαγή του νόμου περί εκτρώσεων ήταν βασικό μέλημα της Λέγκας ως προεκλογική της εξαγγελία (https://bit.ly/384eExx).
Αν δει κανείς ποιοι απαρτίζουν το εν Ελλάδι κίνημα "υπέρ της ζωής", θα βρει φονταμενταλιστές χριστιανοταλιμπάν και λοιπούς εθνικόφρονες. Είναι παγκόσμιο φαινόμενο οι οπαδοί της alt-right πολιτικής να στηρίζουν την απαγόρευση των αμβλώσεων καθώς με αυτό τον τρόπο αφενός "ζεσταίνεται" το συντηρητικό ακροατήριό τους και αφετέρου, οι νεοσυντηρητικές κυβερνήσεις που συγκροτούν, γλιτώνουν το να βάλουν το χέρι στην τσέπη για να λάβουν κοινωνικά μέτρα. Κοινώς, σεξουαλική αγωγή, ουσιαστικά κίνητρα για τεκνοποιία, στήριξη μονογονεϊκών οικογενειών, απλοποίηση των διαδικασιών υιοθεσιών (ακόμα και από ομόφυλα ζευγάρια), αντιμετώπιση του δημογραφικού χωρίς διακρίσεις ως προς την εθνική καταγωγή κλπ.
Και φυσικά, μην ξεχνάμε πως ο αυστηρός έλεγχος πάνω στο σώμα της γυναίκας είναι βασική αρχή του ανδροκρατούμενου πολιτικού-θρησκευτικού συστήματος το οποίο αντιδρά υπό τον φόβο της "αποσταθεροποίησής" του.


- από το fb του Χρ. Δεμέτη

No comments:

Post a Comment