Sunday, February 9, 2020

Η δυσανεξία της ΝΔ στην πολυφωνία είναι επικίνδυνη για τη δημοκρατία

"Η δυσανεξία της Ν.Δ. στην πολυφωνία είναι επικίνδυνη για τη δημοκρατία. Ο πρωθυπουργός και αρχηγός της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, οφείλει να πάψει να σιωπά και επιτέλους να πάρει θέση: Είναι σύμφωνος με τις πρακτικές απαξίωσης της ελευθεροτυπίας και εντέλει της ίδιας της δημοκρατίας;". Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του o ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη στοχοποίηση  εφημερίδων που έχει σκοπό τη διαμόρφωση ενός..
πλήρως ελεγχόμενου τοπίου στα ΜΜΕ της χώρας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:
"Η δυσανεξία της Ν.Δ. στην πολυφωνία είναι επικίνδυνη για τη δημοκρατία
Τις τελευταίες μέρες, η «Εφημερίδα των Συντακτών»  έχει γίνει αποδέκτης μιας ανοίκειας επιχείρησης λάσπης και συκοφαντίας από τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κ. Μπογδάνο, αλλά και από φιλικά προς το κυβερνών κόμμα Μέσα Ενημέρωσης.
Πρόκειται για το δεύτερο κρούσμα, μέσα σε μόλις δύο μέρες, στοχοποίησης του Τύπου, καθώς μέσα στην ίδια περίοδο η Ν.Δ. εξέδωσε ανακοίνωση με υβριστικούς και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς κατά της εφημερίδας «Documento».
Στόχος τέτοιων κινήσεων είναι η χειραγώγηση του Τύπου και η διαμόρφωση ενός πλήρως ελεγχόμενου τοπίου στα ΜΜΕ της χώρας.
Ο πρωθυπουργός και αρχηγός της Ν.Δ., Κυρ. Μητσοτάκης, οφείλει να πάψει να σιωπά και επιτέλους να πάρει θέση: Είναι σύμφωνος με αυτές τις πρακτικές απαξίωσης της ελευθεροτυπίας και εντέλει της ίδιας της δημοκρατίας;"

No comments:

Post a Comment