Wednesday, September 29, 2021

ΚΚΕ για Σταυρούπολη: «Η αστυνομία έκανε πλάτη στις φασιστικές ομάδες»


Το ΚΚΕ καταγγέλλει με δριμύτητα «την εγκληματική επίθεση χρυσαυγίτικων, εθνικιστικών και ναζιστικών ομάδων με ξύλα, λοστάρια, πέτρες, ακόμα και βόμβες μολότοφ, μέσα από το ΕΠΑΛ.. Σταυρούπολης, ενάντια σε γονείς, μαθητές και φοιτητές».
  Το κόμμα χαρακτηρίζει «απαράδεκτη» τη στάση της αστυνομίας, λέγοντας ότι «την ώρα της επίθεσης των φασιστικών ομάδων οι αστυνομικές δυνάμεις απωθούσαν ρίχνοντας χημικά και δακρυγόνα τους γονείς, τους μαθητές και τους φοιτητές και έκαναν πλάτη στις φασιστικές δυνάμεις».
Παράλληλα, καταλογίζει ευθύνες στη διεύθυνση του σχολείου και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, γιατί, όπως τονίζει, «με την ανοχή τους το σχολείο μετατράπηκε σε ορμητήριο των φασιστών με τους μαθητές που πήγαν το πρωί να κάνουν το μάθημά τους να βρίσκονται εγκλωβισμένοι μέσα στο κτήριο».
Το ΚΚΕ ζητάει από την κυβέρνηση «να αναλάβει τώρα τις ευθύνες της».


Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μετά τα σοβαρά επεισόδια που ξέσπασαν με κουκουλοφόρους και φοιτητές που πραγματοποιούσαν αντιφασιστική συγκέντρωση, στο 1ο – 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, με αναφορά της προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζητάει τημ παρέμβασή του για τα γεγονότα  Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας:
«Βίαιες συμπεριφορές σαν αυτές που σημειώθηκαν στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης είναι απολύτως καταδικαστέες και δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές.
Μεμονωμένες ομάδες δεν μπορούν να στέκονται εμπόδιο στην πρόοδο των παιδιών μας και να αμαυρώνουν τα σχολεία μας, χώρους γνώσης, δημιουργίας, ελεύθερης σκέψης.
Με αναφορά της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως προς τον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζητείται η παρέμβασή του για τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης». 

Oπως γράφει το TVXS "με την καθοδήγηση κάποιων υπευθύνων από το σχολείο, φαίνεται πως «γυρνούσαν» μέσα στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης άτομα από τις φασιστικές ομάδες που εξαπέλυσαν επιθέσεις κατά φοιτητών. Όπως προκύπτει από το βίντεο και σύμφωνα με τις καταγγελίες, υπεύθυνοι από το σχολείο προσπαθούν να φυγαδεύσουν εκτός του ΕΠΑΛ δράστες των επιθέσεων".

No comments:

Post a Comment