Wednesday, September 29, 2021

Επανέφεραν διατύπωση της χούντας για τις «επικίνδυνες ειδήσεις»


Στον νέο Ποινικό Κώδικα των Μητσοτάκη-Τσιάρα τιμωρούνται δημοσιεύματα που μπορεί «να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του κοινού στην εθνική οικονομία, στην αμυντική ικανότητα της χώρας.. ή στη δημόσια υγεία». H ΕφΣυν αναδεικνύει τις ομοιότητες με τη διάταξη του δικτάτορα Παπαδόπουλου το 1969 και αποκαλύπτει την λογοκρισία που επιχειρεί η κυβέρνηση και καταγράφει τις σφοδρές αντιδράσεις (περισσότερα στο ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών ΕΔΩ).
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ συνεδρίασε χθες και αποφάσισε να παρέμβει μια και θεωρεί, ευλόγως, πως είναι πολύ αόριστη η διατύπωση για τα fake news και ότι, τελικά, ορίζονται αυτά. Αν γίνει ένα αυτοκινητικό δυστύχημα, λένε από το σωματείο, και γράψεις ότι δεν έγινε, αποτελεί αναμφίβολα fake news. Αν όμως γράψεις ότι η διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν είναι επιτυχημένη, ποιος μπορεί να το βγάλει αυτό ως fake news;
Η ΕΣΗΕΑ θα συντονίσει τις ενέργειές της και με τις άλλες ενώσεις Τύπου, θα ενημερώσει τα κόμματα και θα παρέμβει με κείμενό της και στη διαβούλευση. Τέλος, για το επίμαχο άρθρο, συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, η οποία αναμένεται να εκφράσει την ξεκάθαρη διαφωνία της σε γραπτή ανακοίνωσή της.

No comments:

Post a Comment