Saturday, October 20, 2018

Καθαροί τοίχοι - βρώμικα μυαλά

Οι αντιδημοκρατικές και απαράδεκτες τακτικές του Δήμου Γλυφάδας πλήττουν την ελευθερία έκφρασης των εργαζομένων και της νεολαίας

Με κατάπληξη διαβάσαμε δελτίο τύπου της 8-10-2018 του Δήμου Γλυφάδας στο οποίο ανακοινώθηκε η νέα εκστρατεία του Δήμου Γλυφάδας εναντίον της «αφισορύπανσης». Είναι προφανές ότι η διοίκηση του δήμου θεωρεί ότι στη Γλυφάδα της γκλαμουριάς, της..
αναβαθμισμένης παραλιακής ζώνης, των χλιδάτων εμπορικών καταστημάτων, των υψηλών και ανερχόμενων τιμών γης δεν χωρά η παρασπονδία της «παράνομης» αφισοκόλλησης...
Ο εχθρός όμως για το Δήμο Γλυφάδας δεν είναι η αφισοκόληση. Ο εχθρός είναι ο μικροεπαγγελματίας που προσπαθεί να επιβιώσει, ο άνεργος που προσπαθεί να βρει ένα μεροκάματο, ο νεολαίος που ασφυκτιά στο μέλλον των 300 € και προσπαθεί να εκφράσει την απόγνωση και την οργή του, οι εργαζόμενοι που καλούν στην απεργία του σωματείου τους αλλά και κάθε συλλογικότητα που αντιστέκεται στην κυρίαρχη πολιτική.
Αυτό που επιδιώκει η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου, προεξάρχοντος φυσικά του γνήσιου τέκνου της ΟΝΝΕΔ δημάρχου Γλυφάδας, είναι η φίμωση κάθε αντίθετης και μη κανονικής φωνής. Θέλουν να επιβάλουν την κανονικότητα που επιφέρει η έξοδος από την κρίση και του τσακίσματος των εργατικών δικαιωμάτων, την κανονικότητα της φιλανθρωπίας των ΕΣΠΑ - είτε πρόκειται για δουλειά 8 μηνών, είτε για τροφεία σε παιδικό σταθμό για άλλους 8 μήνες -, την κανονικότητα της επισφάλειας και της ανεργίας.
Οι υποκριτές του «τάξη, ηθική και καθαριότητα» δεν κινδυνεύουν οδηγώντας τα 4Χ4 και τα Cayenne τους από τις αφίσες στις κολώνες - εξάλλου θα είχαν προ πολλού τσακιστεί πάνω στις γκλαμουράτες ταμπέλες των εμπορικών που αγοράζουν το «παντεσπάνι» τους-, ούτε φυσικά κόπτονται για την «νομιμότητα» καθώς ανερυθρίαστα παραβιάζουν στοιχειώδεις αστικές συνταγματικές ελευθερίες, που προασπίζουν την ελευθερία της έκφρασης και τη διάδοση των πολιτικών ιδεών.
Από τη μεριά μας, δηλώνουμε ότι η δημοτική μας κίνηση που αποτελείται από ανθρώπους του μόχθου, άνεργους κι εργαζόμενους για λίγες εκατοντάδες ευρώ, χαμηλοσυνταξιούχους, φοιτητές και νέους που τους στερούν το δικαίωμα στην εργασία, δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να της στερήσει το βασικότερο μέσο επικοινωνίας με τους κατοίκους και τους δημότες του δήμου μας, που είναι οι αφίσες και οι έντυπες ανακοινώσεις, τη στιγμή μάλιστα που επίκειται ο ιλουστρασιόν χαρτοπόλεμος με τα φυλλάδια μεγαλόσχημων υποψηφίων με χαμογελαστές φωτογραφίες, «πλούσια» βιογραφικά και παχιές υποσχέσεις...
Καλούμε το σωματείο και τους εργαζόμενους του Δήμου Γλυφάδας να μην υπακούν σε παράτυπες εντολές και να εργάζονται μόνο στο αντικείμενο για το οποίο έχουν προσληφθεί (και πληρώνονται από τους κατοίκους αυτού του Δήμου και όχι την τσέπη του κ. Δημάρχου…), αγνοώντας πιέσεις, υποσχέσεις και υπονοούμενα περί απόλυσης ή επαναπρόσληψης από τους εκπροσώπους αυτής ακριβώς της πολιτικής που τους έχει καταδικάσει στη φτώχεια και την ανεργία.
Κυρίως όμως καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία της πόλης να μουτζουρώνουν με κάθε τρόπο και με κάθε ευκαιρία την κανονικότητά τους, να αντισταθούν σε κάθε απόπειρα περιστολής των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών τους δικαιωμάτων και κυρίως να παλέψουν για την ανατροπή της ζοφερής πραγματικότητας που επιβάλει η κυρίαρχη πολιτική.

Γλυφάδα 19/10/2018
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΛΥΦΑ∆ΑΣ
με την αριστερά της ρήξης και της ανατροπής


No comments:

Post a Comment