Wednesday, November 28, 2018

Ανεστάλησαν 17 πλειστηριασμοί λαϊκής κατοικίας

Η Λαϊκή Ενότητα, συνεχίζοντας τον αγώνα για την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, συμμετείχε και σήμερα Τετάρτη, 28/11/2018, σε συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα σε συμβολαιογραφεία, που πραγματοποιούσαν ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.
Οι αγωνιστικές αυτές κινητοποιήσεις είχαν για άλλη μία φορά συγκεκριμένα αποτελέσματα, αφού κάτω από την πολιτική πίεση που.. προκάλεσε η αναγγελία τους ανεστάλησαν 17 πλειστηριασμοί λαϊκών κατοικιών, μεταξύ των οποίων ήταν και 3 πρώτες κατοικίες.

Στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκαν 2 συγκεντρώσεις. Η πρώτη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε, κατά τη διάρκεια της απεργιακής πορείας, στις 11:15 το πρωί, έξω από το συμβολαιογραφικό γραφείο επί της Σταδίου 39, όπου είχε προγραμματιστεί μεταξύ άλλων πλειστηριασμός, που αφορούσε διαμέρισμα, 90 τ.μ, στην Αργυρούπολη, με επισπεύδουσα την Εθνική Τράπεζα, με τιμή 1ης
προσφοράς 108.000 ευρώ. Με την πίεση που προκάλεσαν στην Εθνική Τράπεζα, η δημοσιοποίηση του θέματος και η κινητοποίηση, ανεστάλη και αυτός ο πλειστηριασμός.

Η δεύτερη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε, μετά το τέλος της απεργιακής πορείας, στη 1 το μεσημέρι, έξω από το συμβολαιογραφικό γραφείο επί της Σταδίου 43, όπου είχαν προγραμματιστεί μεταξύ άλλων 3 πλειστηριασμοί που αφορούσαν πρώτες κατοικίες. Συγκεκριμένα ανεστάλη ο πλειστηριασμός της πρώτης κατοικίας διαμερίσματος 110 τ.μ. στην Πετρούπολη, με επισπεύδουσα
την Εθνική Τράπεζα, για χρέος 50.000 ευρώ.

Στις συγκεντρώσεις της Αθήνας συμμετείχαν μπλοκ της ΛΑΕ και της «Ενωτικής πρωτοβουλίας κατά των πλειστηριασμών».
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η ΛΑΕ, αυτή την εβδομάδα έχουν προγραμματιστεί 631 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται και πρώτες κατοικίες, ενώ το 70% του συνόλου τους αφορά ακίνητα αντικειμενικής αξίας πολύ κάτω των 300.000 ευρώ, παρά τα συνεχιζόμενα ψέματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι δεν εκπλειστηριάζονται πρώτες κατοικίες, ούτε ακίνητα με αντικειμενική αξία κάτω από αυτό το όριο.

Η ΛΑΕ και το Κίνημα κατά των πλειστηριασμών και με τις σημερινές κινητοποιήσεις τους διαμήνυσαν στο μνημονιακό πολιτικό, οικονομικό και τραπεζικό κατεστημένο ότι κλιμακώνουν τους αγώνες τους ενάντια στην αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας και ότι δεν τους τρομοκρατούν οι αστυνομικές και δικαστικές διώξεις κατά του Π. Λαφαζάνη και άλλων αγωνιστών της ΛΑ.Ε και του Κινήματος κατά των πλειστηριασμών, καθώς και οι τρεις νέες διώξεις για το ίδιο θέμα των Θανάση Γούναρη, Αυγής Βουτσινά και Αντώνη Μαυρομμάτη (δεύτερη φορά).

No comments:

Post a Comment