Thursday, November 29, 2018

Πρέπει να μιλήσουμε στα παιδιά μας για τον φασισμό

«Αν υπάρχει μια κυβέρνηση που στηρίζει τα εθνικά συμφέροντα της χώρας μας είναι αυτή η κυβέρνηση», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ και στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου. «Εγω που ζω στη Θεσσαλονίκη 25 χρόνια τώρα ξέρω ότι κάποιοι αμφισβητούν την ελληνικότητα της Μακεδονίας και η μόνη κυβέρνηση που υπερασπίστηκε την
ελληνικότητα της Μακεδονίας είναι αυτή η κυβέρνηση», είπε ο υπουργός με αφορμή τα σημερινά υποκινούμενα εθνικιστικά συλλαλητήρια.
«Πρέπει να μιλήσουμε στα παιδιά μας για τον φασισμό, αλλά και να καταλάβουμε όλοι ότι η μάχη για την ελευθερία και την δημοκρατία είναι καθημερινή. Πρέπει να γυρίσουμε την πλάτη μας στα φασιστοειδή που βγήκαν από τις τρύπες τους και θέλουν να σπείρουν στα παιδιά μας διχόνοια», τόνισε. «Ο φασισμός δεν υπερασπίζεται την εθνική μας ταυτότητα, ξεπούλησε τη χώρα και την περίοδο της δικτατορίας και στην υπόθεση της Κύπρου, αλλά ταυτόχρονα σημαίνει πόνο, θάνατο και αίμα. Πρέπει να μιλήσουμε στα παιδιά μας ξανά για αλληλεγγύη και ειρήνη, να τους ξαναπούμε ότι δεν υπάρχει χώρος ούτε στα σχολεία ούτε πουθενά αλλού για τον φασισμό και για τον εθνικισμό», είπε ο κ. Φάμελλος.
«Γνωρίζω ότι υπάρχουν στην αντιπολίτευση ακροδεξιές φωνές που δίνουν και τον τόνο της κεντρικής πολιτικής έκφρασης και θέλω να ζητήσω από τον κ. Μητσοτάκη και από όλα τα στελέχη της ΝΔ να ξεκαθαρίσουν περισσότερο τη στάση τους», σημείωσε ο υπουργός.
Σχετικά με τα θέματα του υπουργείου του ανέφερε ότι χθες νομοθετικά λύθηκε το μεγαλύτερο τμήμα των παρεμβάσεων που αφορούν στην Ανατολική Αττική, αυτό για το οποίο είχαμε δεσμευτεί, δηλαδή από την μια πλευρά οι πολιτικές πρόληψης ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα και το βασικότερο να αποκατασταθούν τα σπίτια των πολιτών, πρόσθεσε.
Αποφασίσθηκε -πρόσθεσε- να υπάρχει μια αναστολή οικοδομικών αδειών σε κάποιες περιοχές που θα αποτελέσουν μετά οδικούς άξονες, αλλά και στη ζώνη της παραλίας, -από τον παραλιακό δρόμο και προς τα κάτω- και σημείωσε ότι στη ζώνη της αναστολής δεν επιτρέπεται να κατασκευαστούν μάνδρες και περιφράξεις. Ο κ. Φάμελλος συμπλήρωσε ότι τα δυο σημαντικά μέτρα που παίρνει το αρμόδιο υπουργείο για την ανακούφιση των πληγέντων είναι το επίδομα μετεγκατάστασης και το κοινωνικό επίδομα στέγασης.
Σε ό,τι αφορά τα τέλη της πλαστικής σακούλας είπε ότι δεν αυξάνονται και τόνισε ότι είναι ευρωπαϊκή οδηγία να περιορίσουμε την χρήση της πλαστικής σακούλας και ούτε ένα ευρώ από το τέλος δεν θα μπει στο ελληνικό δημόσιο, όπως χαρακτηριστικά είπε.

No comments:

Post a Comment