Wednesday, January 6, 2016

Να αποτρέψουμε την έκδοση των 5 φοιτητών στην Ιταλία

Συνεδριάζει αύριο το Εφετείο Αθηνών

Αύριο Πέμπτη στις 11.00 π.μ συνεδριάζει το Εφετείο Αθηνών προκειμένου να αποφασίσει για την έκδοση των 5 φοιτητών που διώκονται με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις Ιταλικές Αρχές με αφορμή την συμμετοχή τους στην διαδήλωση της Πρωτομαγιάς του 2015 στο Μιλάνο.
Η διαδικασία θα χρειαστεί τρεις συνεδριάσεις, την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου, την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου και την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου.
Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης έχουν προγραμματίσει κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων αυτών οργανώσεις αλληλεγγύης, με την πρώτη την Πέμπτη στις 10 το πρωί στο χώρο του Εφετείου.
Παράλληλα, σε στάση εργασίας την Πέμπτη προχωρούν οι εργαζόμενοι στον Δήμο Αγ.Παρασκευής σε συμπαράσταση στους διωκόμενους φοιτητές, που είναι δημότες της περιοχής.
Υπενθυμίζεται ότι την Πρωτομαγιά του 2015, σε πανευρωπαϊκή διαδήλωση ενάντια στη Διεθνή
Έκθεση «Εxpo 2015» που πραγματοποιήθηκε στο Μιλάνο, συμμετείχαν πέντε Έλληνες φοιτητές.
Στη διάρκεια της διαδήλωσης έγιναν επεισόδια και η Ιταλία ζητάει την έκδοση των πέντε Ελλήνων φοιτητών σε σχέση με αυτά.
Δείτε παρακάτω το βίντεο με την συνέντευξη που παραχώρησε η Γιάννα Κούρτοβικ στο left.gr σχετικά με την υπόθεση, στην οποία αναλύει τις κατηγορίες (που περιλαμβάνουν μέχρι και κλωτσιά σε... δακρυγόνο), για το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και την εφαρμογή του στην ΕΕ (όπως π.χ. για τον Χριστοφοράκο της Siemens) αλλά και την σκληρότατη νομική καταστολή των διαδηλώσεων στην Ιταλία μετά τη Γένοβα, όταν είχε απαγορευτεί η είσοδος ακόμη και στον... Αλέξη Τσίπρα.

No comments:

Post a Comment