Saturday, January 2, 2016

H Kαθημερινή Προπαγάνδα

Τι είναι η προπαγάνδα των τοκογλύφων; Είναι μια μικρή αλήθεια, ένα γεγονός, που διαστρεβλώνεται από μεγάλα ψέματα. Σήμερα, αφού πάρουμε βαθιά αναπνοή, ανοίξουμε τα παράθυρα να φύγει η μπόχα, θα δούμε ένα άρθρο, το οποίο φαινομενικά δεν κάνει προπαγάνδα. Φαινομενικά, στην ουσία όμως λέει τα πιο προκλητικά και αισχρά ψεύδη.
Τίτλος, "Κίνητρα για επιστροφή των καταθέσεων από τα... στρώματα" (!) Από τον τίτλο φαίνεται το ψέμα: "Λεφτά υπάρχουν" είναι στα στρώματα! Το υπόλοιπο άρθρο γράφηκε για να δικαιολογήσει δυο αθλιότητες: Την πρώτη αυτή του τίτλου και την ακόμα χειρότερη, νεοφιλελεύθερης -δηλαδή φασιστικής- έμπνευσης κι αυτή, ότι τάχα οι Τράπεζες νοιάζονται για μας και προτείνουν μέτρα να πάρουμε τα χρήματα από τα στρώματα και να τα πάμε στα ταμεία τους!
Πολλά θα μπορούσαμε να πούμε για το τι κρύβεται πίσω από την κάθε "πρόταση", αλλά χάρη
συντομίας θα μιλήσουμε μόνο για την "Κεντρική Ιδέα".
Μας λένε "Τον Νοέμβριο οι καταθέσεις μειώθηκαν περαιτέρω κατά 390 εκατ. και διαμορφώθηκαν στα 120,9 δισ. ευρώ". Γιατί; Μήπως κατασκευάστηκαν στρώματα ασφαλείας με ενσωματωμένα χρηματοκιβώτια και συναγερμό; Ασφαλώς όχι. Αυξήθηκαν όμως τα χαράτσια. Πότε είπαμε έστειλαν το ΕΝΦΙΑ; 30/10 ήταν να πληρώσουμε την πρώτη δόση του άδικου φόρου. Τυχαίο; δε νομίζω. Και να 'ταν μόνο αυτό; Αμέτρητοι άλλοι φόροι και λογαριασμοί. Κοιτάξατε λοιπόν πόσα έφυγαν από κει και πήγαν σε Εφορία και ΔΕΚΟ;
Τι είναι η κατάθεση; Χρήματα που βάζει ο άλλος, ΑΝ του περισσεύουν. Το "Αν" είναι υποθετικό. Που σημαίνει ότι ΑΝ ΔΕΝ περισσεύουν ούτε για φαί, δε θα βάλει στην Τράπεζα. Λογικό δεν είναι; Επιπλέον οι "καταθέσεις" βαπτίστηκαν αυθαίρετα ως "επενδύσεις", περιέχουν δηλαδή ΚΙΝΔΥΝΟ. Κι ο πλούσιος τα πολλά φράγκα τα 'χει, συνήθως παράνομα, στο εξωτερικό, ενώ ο φτωχός, αν γίνει κάτι, κούρεμα πχ, θα τα χάσει ΟΛΑ. Άσε που ο πλούσιος βγάζει ένα σωρό και δεν έχει πρόβλημα επιβίωσης, ούτε κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του.
Η άποψη ότι υπάρχουν σε στρώματα δις! δεν είναι μόνο κακοήθης και ψευδής. Σημαίνει ότι θα ακολουθήσουν ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ, νέα λεηλασία κι αρπαγή από τα όρνεα των αγορών. Είναι επίσης ακόμα πιο προκλητικό φυλλάδες γνωστών για πάμπολλα και μεγάλα οικονομικά σκάνδαλα πλουσίων αρπακτικών, να γράφουν τέτοιες αηδίες.
Δεν έχουμε, οι περισσότεροι, χρήματα ούτε στα στρώματα, ούτε στις τσέπες μας. Έχουμε όμως πάρα πολλά νεύρα με τη Διαφθορά σας και τη Νοοτροπία σας. Βουλώστε το καλύτερα, γιατί είστε μπουκωμένοι από το φαί, από το δικό μας χρήμα, τις δικές μας συντάξεις ή μισθούς, που μετατρέπεται άθελα μας σε δικά σας "δανεικά κι αγύριστα".
Θέλετε χρήμα; Να τα πάρετε από τους λογαριασμούς που έχετε στο εξωτερικό. Λείπουν στις Τράπεζες; Να τα πάρουν από τα κόμματα που δάνεισαν, έχοντας ως εγγύηση τα ποσοστά τους! Ή από τα αναδρομικά των κηφήνων της Βουλής.
Όταν μειώνεις το εισόδημα των εργαζομένων προφανώς θα μειωθεί και ο τζίρος καταστημάτων και οι καταθέσεις. Ο πλούσιος, όσα και να πάρει, πάντα θα τα βγάζει "έξω" για να μην τον φορολογήσουν. Είναι ο μεγαλύτερος φοροφυγάς και η πηγή της Χρεοκοπίας. Ένα παράσιτο, μια αρρώστια, και τίποτα άλλο.
Δεν μετανιώνουν, οι σύμμαχοι των ναζί τοκογλύφων, δε βάζουν μυαλό, ετοιμάζονται για νέα επίθεση. Το ερώτημα είναι τι περιμένουμε εμείς...
Καλές γιορτές σε όλους τους φτωχούς. Δεν έχουμε ούτε για θέρμανση ακόμα μια χρονιά, αλλά έχουμε ζεστή καρδιά. Βέβαια η φωτιά ζεσταίνει καλύτερα. Κούτσουρα πάντως έχουμε.


mitsos175 (Βαθύ Κόκκινο)

No comments:

Post a Comment