Sunday, May 12, 2019

Κυκλοφορεί η «Μικρή βίβλος του ελευθεριακού αθεϊσμού»

Kυκλοφορεί από αυτή την εβδομάδα το καινούριο βιβλίο που ετοίμασε η εκδοτική ομάδα των «Καινών Δαιμονίων» και το οποίο θα πάτε να το πάρετε γιατί θέλουμε να ξεπεράσουμε τη Λένα Μαντά στον κατάλογο των ευπώλητων (η προηγούμενη συνδικαλιστική μπροσούρα έφτασε κοντά, αλλά δεν μπήκε στα 10 πρώτα).
Είναι η «Μικρή βίβλος του ελευθεριακού αθεϊσμού», με πολλά σπουδαία ιστορικά κείμενα, σχετικα με τη σχέση της ελευθεριακής σκέψης με την ιδέα του θεού και της θρησκείας, καθώς και της έννοιας που αποκτά ο αθεϊσμός μέσα στο κίνημα της ανθρώπινης χειραφέτησης..

Εκτός που έχει μια πολύ τζαμάουα δική μου εισαγωγή, που αν τη διαβάσετε δεν χρειάζεστε κάτι άλλο, έχει και κάτι κείμενα λιγότερο γνωστών συναδέλφων που μπορείτε να τα συμβουλευτείτε.
Συγκεκριμένα:
  • Σεμπαστιάν Φορ - «12 αποδείξεις για την ανυπαρξία του θεού»
  • Αντόνιο Λόπεθ Καμπίγιο & Χουάν Ιγνάθιο Φερρέρας - «Εντατικά μαθήματα αθεϊσμού»
  • Μάρκ Τουαίην - «Λόγος περί θρησκείας»
  • Ελιζέ Ρεκλί - «Αναρχισμός και εκκλησία»
Τα βρίσκετε στο Εναλλακτικό Βιβλιοπωλείο (Θεμιστοκλέους 37, Εξάρχεια), που έχει την κεντρική διάθεση, αλλά επίσης σε μεγάλα βιβλιοπωλεία (Πολιτεία, Πρωτοπορία κ.λπ.). στις Εκδόσεις των Συναδέλφων (Καλλιδρομίου 30, Νεάπολη), στις Ακυβέρνητες Πολιτείες (Αλ. Σβώλου 28) στη Θεσσαλονίκη και αλλού.
Επίσης, το διαθέτουμε και με παραγγελίες άμα το θέτε στο σπίτι σας.
156 σελίδες, 10 ευρώ και τέτοια. Σπεύσατε.

- από το fb του Γιάννη Ανδρουλιδάκη

No comments:

Post a Comment