Monday, November 11, 2019

Ούτε στη Χούντα...

Τα ΜΑΤ μπήκαν στην ΑΣΟΕΕ - Δακρυγόνα και τραυματίες (ΒΙΝΤΕΟ)

ΜΑΤ, δακρυγόνα και τραυματίες στην ΑΣΟΕΕ με νέο γύρο επεισοδίων να ξεσπά λίγο πριν το μεσημέρι στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο όταν ομάδα φοιτητών που πρόσκειται στην Ενωτική Πρωτοβουλία ΑΣΟΕΕ  πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Αθήνας και κατέληξαν στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο για να «σπάσουν» το λοκ άουτ που αποφάσισε η Σύγκλητος (έως 17 Νοεμβρίου). Οι φοιτητές μπήκαν στον περίβολο του πανεπιστημίου με τα ΜΑΤ που βρίσκονταν στο σημείο να τους κυνηγούν και να κάνουν χρήση χημικών. Στην Πατησίων, δημιουργήθηκε..
ένταση με νεαρούς και διερχόμενους, αλλά και με δημοσιογράφους, στους οποίους οι αστυνομικοί απαγόρευαν την προσέγγιση στην είσοδο του ΟΠΑ. 
Υπήρξε προσπάθεια ώστε να απομακρυνθούν τα ΜΑΤ και να αποχωρήσουν από το Πανεπιστήμιο οι φοιτητές που βρίσκονται στον περίβολο που άνοιξαν πανό και σχημάτισαν αλυσίδα. Εξω από την ΑΣΟΕΕ βρίσκονταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης και Θεανώ Φωτίου και η βουλευτής του ΜΕΡΑ 25 - αντιπρόεδρος της Βουλή- Σοφία Σακοράφα, η οποία μίλησε για αστυνομοκρατία και ζήτησε να απομακρυνθούν οι αστυνομικοί ώστε να φύγουν οι φοιτητές.

Εικόνες από άλλες εποχές σήμερα στην ΑΣΟΕΕ... «Ψωμί, παιδεία, ελευθερία. «Η Χούντα δεν τελείωσε το 73'» φώναζαν οι φοιτητές έχοντας μπροστά τους τα ΜΑΤ - Oύτε στη Χούντα...
Σύμφωνα με τον γ.γ. της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος Πάνο Παπανικολάου υπάρχει φοιτητής που έχει τραυματιστεί καθώς και άλλοι πέντε με αναπνευστικά προβλήματα λόγω των χημικών. Το ΕΚΑΒ αναφέρει ότι στο νοσοκομείο έχει διακομιστεί μία νεαρή με αναπνευστικό πρόβλημα λόγω των δακρυγόνων.

UPD
Αποχώρησαν από τον περίβολο του Πανεπιστημίου τα ΜΑΤ - Σε συνέλευση στο ΕΜΠ αποφασίζουν την περαιτέρω στάση τους οι φοιτητές





No comments:

Post a Comment