Monday, November 18, 2019

Η Αριστερά αφυπνίστηκε και δήλωσε παρούσα

Χθες περπάτησα την πορεία ανάποδα. Απο το Σύνταγμα στην Ομόνοια. Και είδα.
Ολη η Αριστερά ηταν εκεί. Ενωμένη ως ενα μεγάλο παλλόμενο σώμα. Με τα ιδια συνθήματα και τις ιδιες αξιες. Η Αριστερα αφυπνισμένη σαν ηφαίστειο που βρυχάται. Σαν μια οικογένεια..
σπαρασσόμενη απο μίση και πάθη αλλα ενωμένη απεναντι στην ακραια συντηρητική, νεοφιλελευθερη Δεξια που αμφισβητεί την Ιστορια της, που απειλει την "περιουσια" της, τις κατακτήσεις της, που δοκιμάζει τις αντοχες της.
Περιουσια της Αριστερας ειναι τα δικαιώματα, οι εργασιακες σχεσεις, η κοινωνικη δικαιοσυνη, η δημοκρατια πανω απ'ολα, τα κινηματα και τα συνδικατα, η Παιδεια και τα παιδια μας, η αλληλεγγυη στους προσφυγες, τους μεταναστες, στους ευαλωτους, ο ανθρωπισμος και η ανθρωπια, η ευημερια για τους πολλους, ο πολιτισμός, οι αξιες της ελευθερίας και του σεβασμου της ανθρωπινης υπαρξης που δοκιμαζονται καθημερινα απο τα ΜΑΤ στα πεζοδρομια των Εξαρχειων. Και χθες η Αριστερα ενώθηκε ως ενα σωμα. Απεναντι στους ακροδεξιους πολιτικους και κολαουζους της ΝΔ που αμφισβήτησαν τους αγωνες της, τους νεκρους της στο Πολυτεχνειο, τα ιερα και τα οσια της. Απεναντι στον Γεωργιαδη που εκρωζε απο τηλεορασεως "δεν υπαρχουν νεκροι στο Πολυτεχνειο". Αλήθεια γιατι δε ρωτουσε τοσο καιρο επι κυβερνησεως Σαμαρα το φιλο του Χρυσανθο Λαζαριδη, αυτοπτη μαρτυρα και πρωταγωνιστη της καταληψης του Πολυτεχνειου να του πει τι ειδε;
Απεναντι στον χουντικο Βοριδη που ονειρευεται και διακυρηττει το οριστικο και αμετακλητο τελος της αριστερης ηγεμονιας.
Απεναντι στα νεοδεξιά ανόητα μειρακια, Πλεύρηδες, Μπογδάνους και Κυρανάκηδες που δοκιμαζουν καθημερινα την υπομονη μας. Απεναντι στην αστυνομοκρατια που επιβαλει το νομο και την ταξη στα ανοιγμενα κεφαλια των φοιτητων την ωρα που ο υπουργος της δινει συνεντευξεις και καταγγελει τη λαγνεια των κλομπ.
Απέναντι στη μιντιακη ολιγαρχία που υπονομεύει την πεμπτουσία της Δημοκρατίας, την αντικειμενικη ενημερωση των πολιτων.
Απεναντι στο μισος προς τους προσφυγες, τη μισαλλοδοξια, τα ρατσιστικα μπαρμπεκιου, τις επιθεσεις στους ανημπορους και ευαλωτους, απεναντι στην επιδειξη μισανθρωπισμου των Μακεδονομαχων, σαρξ εκ της σαρκος της Δεξιας.
Απέναντι στους 4,5 μηνες διακυβερνησης Μητσοτακη που ξηλωνει με μανια το κοινωνικο κρατος, τα εργασιακα δικαιωμα, την Υγεια και την Παιδεια, ο,τι ειχε σταθει ορθιο με νυχια και με δοντια στα αγρια χρονια της μνημονιακης κατοχης κι ο,τι ξαναχτιστηκε με κοπο στα χρονια της αριστερης διακυβερνησης
 Απεναντι τελος στη παλινόρθωση της διαφθορας, του κρατους των ημετερων, της ασυλιας των λευκών κολαρων και των πλουσιων χορηγων της κυβενρησης, απεναντι σε ολα αυτα τα νομοθετήματα που βαζουν τη χωρα στην ανεπιστρεπτη πορεια προς μια νεα χρεοκοπια.
Η Αριστερα χθες αφυπνίστηκε και δηλωσε παρούσα. Και θα παραμείνει. Η Δεξια δεν θα πρέπει στο εξης να κοιμαται ησυχη. Είτε με ανοιχτα παραθυρα, ειτε με κλειστ.

Κυριάκος Αγγελάκος (fb)

No comments:

Post a Comment