Saturday, December 22, 2018

Νέα κλήση σε απολογία για μέλος του κινήματος κατά των πλειστηριασμών

Το τμήμα προστασίας κράτους πολιτεύματος ξαναχτυπά και καλεί σε απολογία για μια ακομη φορά μέλος του κινήματος κατά των πλειστηριασμών.
Θα πρέπει να προσεχθεί ότι κίνημα αυτό δέχεται την πίεση των διωκτικών αρχών και της δικαιοσύνης γιατί απειλεί πραγματικά τον καπιταλισμό και το σύστημα, δεδομένου ότι στρέφεται κατά μιας πολύ σημαντικής λειτουργίας του, όπως ειναι οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί.
Το κίνημα αυτό και οι ενέργειες των μελών του, δεν επιτρέπουν να λειτουργήσει η αγορά, παράγουν οικονομικό αποτελέσματά και άρα έχουν πραγματική επίδραση -εξουσια στα χέρια τους δηλαδή επιρροή επί του καπιταλισμού και των μερικών λειτουργιών του.
Θα δούμε ότι αντίστοιχες διώξεις δέχτηκαν ή δέχονται ακόμη, το κίνημα δεν πληρώνω, το κίνημα κατά των διοδίων, τα αγροτικά μπλόκα, οι απεργίες που κηρύττονται παράνομες και καταχρηστικές, και κάθε κίνημα που παράγει άμεσα οικονομικό αποτέλεσμα και μπορεί να ασκήσει πραγματική εξουσία επί της λειτουργίας τμημάτων, δόμων, φορέων του καπιταλισμού.
Μπορούμε ακόμη να δούμε ότι δίπλα σε αυτές τις ελάχιστες δράσεις που εμπεριέχουν τα παραπάνω κριτήρια και απασχολούν την αστυνομία και την δικαστική εξουσία, και δεκάδες άλλες δράσεις, διαδηλώσεις, διαμαρτυρίες συνελεύσεις χαπενινγκ κλπ που δεν έχουν απήχηση στην λειτουργία του καπιταλισμού και δεν απασχολούν πρακτικά κανένα διωκτικό μηχανισμό.
Ενίοτε τα αιτήματα που προβάλουν γινονται αποδεκτά.
Ας βγάλουμε λοιπόν τα συμπεράσματα μας και ας φανταστούμε αντίστοιχες ενέργειες με τέτοια επιρροή επί της λειτουργίας της αγοράς γιατί αυτές οι ενέργειες πονάνε και μεταβιβάζουν εξουσία στο κίνημα.
- πηγή: papaioannou-j.gr

No comments:

Post a Comment