Wednesday, December 12, 2018

Κοινωνικά Yποστηριζόμενη Γεωργία στο «Αντιδραστήριο»

Ποιος αποφασίζει πώς παράγεται η τροφή και πώς φτάνει στο πιάτο μας; Και ποιες επιπτώσεις έχει αυτό στην υγεία το περιβάλλον, την κοινωνική ανισότητα και την πείνα; Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο δημιουργούν δίκτυα Κοινωνικά Υποστηριζόμενης Γεωργίας. Σε αυτό το ποικιλόμορφο κίνημα, κάποιοι προπληρώνουν το μερίδιό τους στη συγκομιδή, άλλοι παράγουν την τροφή από κοινού
με τοπικούς βιοκαλλιεργητές. Κάποιοι υπογράφουν διμερή συμβόλαια με τους αγρότες τους, άλλοι προσφέρουν επίσης, εργασία στα κτήματα ή εξασφαλίζουν στους μικρούς παραγωγούς χρηματοδότηση, πρόσβαση σε γη και σε δίκτυα αλληλέγγυας οικονομίας για τη διάθεση των προϊόντων. Στόχος τους είναι η προώθηση της αγρο-οικολογίας και η απεξάρτηση από τη βιομηχανική γεωργία και διακίνηση της τροφής, που όπως σημειώνουν, διαμορφώνει λανθασμένα διατροφικά πρότυπα και έχει τεράστιο οικολογικό αποτύπωμα.
Το «Αντιδραστήριο» της ΕΡΤ3 τη Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018, στις 19:00, παρουσιάζει την παγκόσμια συνάντηση κινημάτων της Κοινωνικά Υποστηριζόμενης Γεωργίας.
Info
Μεταδίδεται: Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018, στις 19:00
Δημοσιογραφική επιμέλεια: Πάνος Κάσαρης, Στέλιος Νικητόπουλος
Σκηνοθεσία: Νίκος Γκούλιος Διεύθυνση παραγωγής: Άρης Παναγιωτίδης, Θοδωρής Τσέπος

No comments:

Post a Comment