Sunday, February 24, 2019

Κατήγγειλαν την παρέμβαση της εργοδοσίας στα συνδικάτα

Tι είπαν εκπρόσωποι της ΔΑΣ στο συνέδριο της Ομπσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ)

Σε μια αίθουσα, στην οποία οι εργασίες του Συνεδρίου της ΟΙΥΕ δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα, η ΔΑΣ, οι αντιπρόσωποί της και άλλοι εργαζόμενοι κατήγγειλαν την παρέμβαση της εργοδοσίας στα συνδικάτα, καθώς και το γεγονός ότι προκειμένου να διασφαλίσει την παρέμβαση αυτή η εργοδοτική πλειοψηφία δεν διεξήγαγε το προγραμματισμένο Συνέδριο.
Όπως τόνισε ο Θανάσης Γκώγκος, η ΔΑΣ έχει καταγγείλει τη συμμετοχή πάνω από 400 διευθυντών στις καταστάσεις ψηφισάντων που ανέδειξαν τους αντιπροσώπους στην Ομοσπονδία, ξεκαθαρίζοντας πως πρόκειται για επιλογή της εργοδοσίας να μπει με στελέχη της στα συνδικάτα.
Ξεκαθάρισε πως η εργοδοτική παρέμβαση αποτελεί «κόκκινη γραμμή» για τη ΔΑΣ, καθώς η συμμετοχή στα σωματεία πρέπει αυτονόητα να είναι απόφαση κάθε εργαζόμενου και όχι προϊόν εργοδοτικών πιέσεων, εκβιασμών και απειλών, όπως αποδεδειγμένα συνέβη σε μια σειρά σωματεία.
«Με αυτούς τους χειρισμούς θέλανε να νομιμοποιήσουν ένα τέτοιο Συνέδριο», σημείωσε και πρόσθεσε πως, υπερασπιζόμενοι το σχεδιασμό της εργοδοσίας, έφεραν μπράβους, ποινικά στοιχεία, αποδεικνύοντας τη σχέση αίματος που τους συνδέει με τέτοιους μηχανισμούς.
Ο Θ. Γκώγκος σημείωσε ακόμα πως οι δυνάμεις της ΔΑΣ θα συνεχίσουν να πορεύονται με γνώμονα την κόκκινη γραμμή και το σύνθημα «Έξω η εργοδοσία από τα Συνδικάτα», όχι μόνο στην ΟΙΥΕ, αλλά και σε άλλες ομοσπονδίες, σωματεία και εργατικά κέντρα, μέχρι την ίδια τη ΓΣΕΕ.
Από την παρέμβαση της ΔΑΣ δεν έλειψε και η χιουμοριστική νότα, καθώς στο βήμα κλήθηκαν να πάρουν τη θέση τους οι γνωστές «μαϊμούδες» αντιπρόσωποι που είναι παράλληλα διευθυντικά στελέχη επιχειρήσεων. Αυτή τη φορά τις «μαϊμούδες» συνόδευσαν στο βήμα του «Συνεδρίου» και οι μπράβοι για να διασφαλίσουν τη σωστή διεξαγωγή της συζήτησης και να διευκολύνουν την εξαγωγή σωστών συμπερασμάτων για την ανάγκη οι εργαζόμενοι να βάλουν πλάτη για «κερδοφορία και ανάπτυξη» των επιχειρήσεων, αφού με τους εργοδότες ανήκουν στην «ίδια οικογένεια».

No comments:

Post a Comment