Sunday, February 3, 2019

Oταν ο Βορίδης επαινεί το ΚΚΕ

Αν κάποιος ενδιαφέρεται για την πορεία του εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος στην Ελλάδα, αν σ’ αυτό το κίνημα βλέπει τη δυνατότητα να υπάρξει μια άλλη προοπτική και να θέλει να μην ασχοληθεί με το ΚΚΕ, δεν μπορεί.
Στο Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου υπάρχει ένα ανυπόγραφο άρθρο με το οποίο η ηγεσία του σημερινού ΚΚΕ προσπαθεί να δικαιολογήσει την ανιστόρητη στροφή της προς τον εθνικισμό στο ζήτημα του Μακεδονικού.
Διαβάζουμε: «Η επίθεση, που δέχτηκε και δέχεται το ΚΚΕ για τη στάση του απέναντι στη συμφωνία των Πρεσπών, δεν είναι κάτι το παράξενο, αφού εκφράζει τη μόνη συνεπή, διεθνιστική αντιιμπεριαλιστική θέση…
Η επίθεση είχε και έχει δύο αλληλοτροφοδοτούμενες εκδοχές. Η μία από την πλευρά εθνικιστικών, ακροδεξιών κύκλων και βέβαια των φασιστών της ΧΑ, που μιλάνε για «ιστορικές ευθύνες» του ΚΚΕ και του κομμουνιστικού κινήματος, ισχυριζόμενοι λίγο - πολύ ότι το «μακεδονικό ζήτημα» το δημιούργησαν το ΚΚΕ και η Κομμουνιστική Διεθνής!.. Η άλλη πλευρά της επίθεσης καθοδηγείται από τον ΣΥΡΙΖΑ και τα επιτελεία του και πήρε τα χαρακτηριστικά διαστρέβλωσης της θέσης του Κόμματος και της εναντίωσής του στη συμφωνία».
Δηλαδή για να κάνεις κριτική στο ΚΚΕ για τη θέση του στο Μακεδονικό θα πρέπει να είσαι ή ακροδεξιός, εθνικιστής και φασίστας ή καθοδηγούμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τέτοια αθλιότητα.
Ωραία λοιπόν. Αντί άλλης απαντήσεως στους φωστήρες της ηγεσίας θα παραθέσουμε ένα απόσπασμα από την ομιλία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ και γνωστού ακροδεξιού Μάκη Βορίδη. Κι ας ψάξει το ΚΚΕ να εξηγήσει τις συγγένειες ή τις ταυτίσεις της της νέας του θέσης για το Μακεδονικό.
Μάκης Βορίδης (Βουλή: 25-1-2019): «Αλλά ο κ. Τσίπρας είναι ένας και μοναδικός. Ένας και μοναδικός, ο οποίος συνεχίζει -προσέξτε- την παράδοση του μακεδονισμού της Αριστεράς. Δεν τη συνέχισε το ΚΚΕ. Ήρθε σήμερα το ΚΚΕ, άλλαξε την πολιτική του θέση από τότε, μίλησε για άλλες ιστορικοπολιτικές συγκυρίες και εμφανίστηκε ο κ. Τσίπρας να το μαλώνει γιατί δεν είναι σε εκείνη τη θέση. Και συνεχίζετε εσείς».
 Γιώργος Πετρόπουλος / δημοσιογράφος (fb)

No comments:

Post a Comment