Thursday, February 7, 2019

Οι αραχνιασμένοι θεομπαίχτες και οι πατριδοκάπηλοι

Είναι αξιοσημείωτο ότι το τελευταίο διάστημα- με αιχμή το Μακεδονικό και όχι μόνο- στην ελληνική κοινωνία διαχέονται απόψεις άκρως αναχρονιστικές και επικίνδυνες. Για την ακρίβεια αυτές οι απόψεις τείνουν να γίνουν κυρίαρχες, σχεδόν εξαφανίζοντας, οποιεσδήποτε άλλες, στο συντηρητικό χώρο.
Χαρακτηριστική απόδειξη το σημερινό άρθρο του Μανώλη Κοττάκη στη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Ο κύριος αυτός προσπαθεί να μας εμφανίσει ως ιστορική ήττα της Αριστεράς- ή τμήματός της, όπως λέει- την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Αγία Σοφία και στη Χάλκη ενώ μας σερβίρει και μια άποψη του Χριστόδουλου ότι στο τέλος η Αριστερά συμβιβάζεται με την Ορθοδοξία και το Βυζάντιο και τα δοξάζει.
  • Προφανώς αγνοεί πλήρως το γεγονός ότι η Αριστερά δεν μπέρδεψε και δεν αντιπαρέθεσε ποτέ την αθεΐα ως φρόνημα με τον σεβασμό στα δικαιώματα των πολιτών. Προφανώς δεν ξέρει ότι η Αριστερά αγωνίστηκε και αγωνίζεται για την πλήρη διασφάλιση του δικαιώματος που αφορά στη θρησκευτική συνείδηση. Κάτι που βεβαίως δεν κάνουν πολλοί από τους υμνητές του Βυζαντίου και της Ορθοδοξίας γιατί τη μόνη θρησκευτική συνείδηση που αναγνωρίζουν είναι τη δική τους.
  • Προφανώς αγνοεί ποια στοιχεία θεωρεί η Αριστερά ως συστατικά στη διαμόρφωση της ελληνιστής εθνικής συνείδησης.
  • Προφανώς αγνοεί, ή κάνει πως δεν γνωρίζει, ότι υπάρχει μια ολόκληρη παράδοση στην Αριστερά που κάθε άλλο παρά δημιουργεί συγχίσεις για τη στάση της απέναντι στο θρησκευτικό συναίσθημα και στην Εκκλησία. Ενδεικτικά θυμίσουμε το περίφημο άρθρο του Ν. Ζαχαριάδη για την Ορθοδοξία που δημοσιεύτηκε στο Ριζοσπάστη στις 9-9-1945.
Για την Αριστερά το πρόβλημα δεν ήταν ποτέ το οποιοδήποτε θρησκευτικό φρόνημα αλλά εκείνοι που το εκμεταλλεύονται. Οι αραχνιασμένοι θεομπαίχτες και οι πατριδοκάπηλοι που δηλητηριάζουν τις συνειδήσεις των απλών ανθρώπων και που σήμερα αποτελούν το καλύτερο καμουφλάζ και την πιο ασφαλή οδό για να αποκτάει λαϊκό έρεισμα ο φασισμός.
Ας αφήσει επομένως ήσυχη την Αριστερά ο κ. Κοττάκης κι ας αναρωτηθεί για λογαριασμό ποιων δουλεύει- είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα.


- από το fb του δημοσιογράφου Γιώργου Πετρόπουλου

No comments:

Post a Comment