Monday, April 15, 2019

Φλώροι και εκ γενετής προνομιούχοι

#facebook_animal_planet

Είναι θέμα χρόνου ότι οι περισσότεροι από αυτούς που κόπτονται για τη "φιλελεύθερη δημοκρατία", την "ανοιχτή κοινωνία" και τις "ελεύθερες αγορές" και συγχρόνως ανεβαίνουν στα κάγκελα για τα "Εξάρχεια", τον "Ασάνζ" και το "Γαβρά" να μεταμορφωθούν σε Τζήμερους.
Πρόσφατα έγραψα κάπου ότι οι Έλληνες οπαδοί κι εκφραστές της alt-right είναι φλώροι κι ακόμη κι εγώ δεν συνειδητοποίησα πόσο δίκιο είχα.
Είναι φλώροι και εκ γενετής προνομιούχοι,..
που το μόνο για το οποίο πάλεψαν είναι πρώτη πετσέτα στην Ψαρού, προστατευμένοι κι αποκλεισμένοι σε ένα μικρόκοσμο Στελεχών που δεν έχουν ιδέα τι γίνεται "εκεί έξω" και στον κόσμο τους υπάρχει Ιεραρχία. Κάτι σαν τον Μίλτο Μύκονοοοος Βαρβιτσιώτη, είναι εκλεκτός αλλά ξέρει και τη θέση του. Γι αυτό ακριβώς ο Αδωνης δεν θα γίνει ποτέ αρχηγός της ΝΔ πόσο μάλλον πρωθυπουργός. Αν και ανήκει στην Τάξη τους είναι ακόμη Νέο Αίμα και Νέο Χρήμα. Τα παιδιά του θα έχουν κάποια ελπίδα.
Πάμε πάλι πίσω στους alt-right φλώρους του facebook που κρύβονται ακόμη πίσω από το μανδύα του (νεο)φιλελεύθερου. Είναι συνήθως σχολιαστές σε προφίλ και ανθρώπους (που τους περισσότερους τους σέβομαι) αλλά οι δικές τους σελίδες είναι πιο no politica και από τη Θύρα 7.
Αυτό σημαίνει μουσικές αναρτήσεις. Συνήθως κλασική μουσική για τους μεγαλύτερους αν και οι νεώτεροι ούτε από κλασική δεν ξέρουν και τα σπάνε με Οικονομόπουλο κι Αργυρό. Φωτογραφίες και ταξίδια απ' όλο τον κόσμο γιατί έχουμε φράγκα αλλά δεν βλέπουμε τίποτα πέρα από ουρανοξύστες στη Σαγκάη και το Ντουμπάι.
Φωτό και ίνστα στόρις από χορηγούμενα ταξίδια σε αγώνες champions league και φόρμουλα 1 γιατί το ποδόσφαιρο το έμαθαν από το λάιφστάιλ χουλιγκανισμό του Κωστόπουλου, του Θέμου και, ναι, της Μαλβίνας.
Αναρτήσεις και νέα γύρω από την εργασία τους γιατί μπορεί να είναι μικρομεσαία στελέχη αλλά πρέπει να αποδεικνύουν συνεχώς τη φιλοδοξία τους και το ενδιαφέρον τους. Αυτές οι αναρτήσεις είναι συνήθως ό,τι πιο αδιάφορο κυκλοφορεί στα εταιρικά συνέδρια εκεί που όλοι στριμώχνονται στο μπουφέ, καλύπτουν όλο το πιάτο με χαβιάρι και προσπαθούν να πηδήξουν ιντερνς.
Γελοιογραφίες του Αρκά. Τις σύγχρονες, εννοείται. Δεν ξέρουν ποιος ήταν κάποτε ο Αρκάς, σημασία έχει ότι κάνει ΤΩΡΑ αστεία που καταλαβαίνουν. Θα ανέβαζαν και γελοιογραφίες του Χαντζόπουλου - είναι εξίσου σιχαμερές αλλά, δυστυχώς, απαιτούν ένα μίνιμουμ ευφυίας και τακτικής επαφής με την πολιτική κι αυτοί "δεν έχουν χρόνο πρέπει να βγάλουν λεφτά".
Πολιτικά άρθρα του Liberal με "άποψη", όχι απαραίτητα αυτά που βρίζουν τον Τσίπρα ή εξυμνούν το Μητσοτάκη, αλλά τα "ψαγμένα" τα φιλοσοφημένα του Ζαμπούκα και του Τάκη Θεοδωρόπουλου της "Κ" τα οποία έχουν ψήγματα πολιτικής φιλοσοφίααχαχαχχαχαχα.
Κι αυτοί οι άνθρωποι, περήφανα ημιμαθείς πιστεύουν ότι ανήκουν στην ελίτ, στην τάξη των αρίστων, στο Μέτωπο της Λογικής κι έρχεται ένας "Γαβράς" μια "Ανομία στα Εξάρχεια" ένα "πανεπιστημιακό άσυλο" και ξεγυμνώνει την κτηνώδη άγνοια, την παντελή έλλειψη λογικής κι ενσυναίσθησης και το χυδαίο ατομικισμό τους.

- από το facebook του panos dodis

3 comments:

  1. Thank you so much for sharing this great blog Very inspiring and helpful too. Hope you continue to share more of your ideas.I will definitely love to read.

    ReplyDelete
  2. Hello I am so delighted I located your blog, I really located you by mistake, while I was watching on google for something else, Anyways I am here now and could just like to say thank for a tremendous post and a all round entertaining website.

    ReplyDelete
  3. Hi there colleagues, its fantastic piece of writing concerning tutoringand fully defined, keep it up all the time.

    ReplyDelete