Wednesday, February 27, 2019

Aθλιότητες...

Βλέπω διάφορα σχόλια που "διορθώνουν" όσους σχολιάζουν οργισμένοι την υπόθεση του Νίκου Γεωργιάδη. "Δεν είναι παιδεραστία", λένε γιατί τα θύματα ήταν ανήλικοι πάνω από 15 ετών, λες και το θέμα είναι αυτό. Λες και δίνουν όλοι μάθημα ποινικού δικαίου στη Νομική.
Εκτός του τυπικά νομικού θέματος, υπάρχει και το ουσιαστικό που είναι και ηθικό και πολιτικό. ΚΑΝΕΙΣ έφηβος, σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη (ειδικά στις φτωχές χώρες) δεν εκπορνεύεται, ακόμα κι αν είναι πάνω από 15 ετών, με τη θέληση του. ΚΑΝΕΙΣ. Όποιος
εν γνώσει του λαμβάνει απ' αυτά τα παιδιά "υπηρεσίες" είναι ένα άθλιο υποκείμενο, είτε κατηγορηθεί για κακούργημα, είτε για πλημμέλημα. Και είναι επίσης αθλιότητα να θάβεται από κάποιους το θέμα γιατί ο κατηγορούμενος είναι "δικός μας".
Είναι παιδιά, θύματα trafficking, του αθλιότερου εμπορίου ανθρώπων. Και τα "ναι μεν, αλλά", τα "δεν είστε ακριβείς νομικά" είναι προσπάθεια να πεταχθεί η μπάλα στην εξέδρα. Όποιος συμμετέχει σ' αυτό το παγκόσμιο έγκλημα πρέπει να είναι απόβλητος και από την πολιτική και από την κοινωνία. Χωρίς την παραμικρή υποσημείωση.
Δημήτρης Σούλτας (fb) 

Δείτε και ένα αποκαλυπτικό βίντεο με τον Κώστα Αργυρό να παίρνει συνέντευξη από την δικηγόρο των θυμάτων στη Μολδαβία:

No comments:

Post a Comment