Saturday, February 2, 2019

Στο κέντρο της Σόφιας...

Η φωτογραφία δεν είναι από τα γυρίσματα κάποιας ταινίας.
Δεν είναι τραβηγμένη όμως στην Ουκρανία όπως έχει κυκλοφορήσει ευρέως.
Είναι πραγματική και είναι από το κέντρο της Σόφια. Την πρώτευσα της Βουλγαρίας, μιας χώρας επίσης κράτους μέλους της ΕΕ.
Τα τελευταία χρόνια στη Βουλγαρία, και μετά την ανατροπή της Λαικής Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, αναβιώνει ο ναζισμός.
Από το 2003 λοιπόν οι Βούλγαροι ναζί πραγματοποιούν ετησίως
τέτοια εποχή μια πορεία στη μνήμη του ναζιστή Υπουργού Πολέμου επί τσαρικής Βουλγαρίας Hristo Lukov, ενός συνεργάτη των ναζί την περίοδο του Β ΠΠ, ο οποίος μεταξύ άλλων κατηγορήθηκε για εγκλήματα κατά των Βούλγαρων Εβραίων, και εκτελέστηκε από τον Βουλγαρικό επαναστατικό στρατό το 1943.
Την κατάπτυση αυτή εκδήλωση προς τιμήν ενός συνεργάτη των ναζί την ονομάζουν ¨Lukov March¨ οι Βούλγαροι ναζιστές, που επιθυμούν την αναβίωση του Γ Ράιχ.
Έτσι βρωμίζουν με τις σημαίες τους και τις ιδέες τους , τους δρόμους από τους οποίους θα περάσει η πορεία των ναζιστών.
Η δημοτική αρχή της Σόφιας, τώρα, παρά την απαγόρευση που εξέδωσε, εντούτοις όπως βλέπουμε, δεν έκανε κάτι άλλο για να τηρήσει την απόφασή της...
Και πώς θα κάνει αφού στις 24/11/16 ψηφίστηκε στη Βουλγαρία αντικομμουνιστικός Νόμος "για την τροποποίηση και συμπλήρωση του Νόμου για την κήρυξη του κομμουνιστικού καθεστώτος στη Βουλγαρία ως εγκληματικού".
Ένας νόμος που, μεταξύ άλλων, προβλέπει κυρώσεις και υψηλά πρόστιμα για όσους δεν συμμορφώνονται, αλλά και προειδοποιήσεις προς το υπουργείο Παιδείας, τα ΑΕΙ, τα σχολεία, τους πρυτάνεις, τους καθηγητές και τους δασκάλους να εναρμονίσουν τα σχολικά και πανεπιστημιακά βιβλία με αυτόν τον απαράδεκτο νόμο, που όμως εναρμονίζεται πλήρως με τις αντικομμουνιστικές κατευθύνσεις της ΕΕ.
Χατζησάββας Παναγιώτης (fb)

No comments:

Post a Comment