Tuesday, May 19, 2020

Κρατική ενίσχυση, αλλά όχι κρατικοποίηση θέλει η AEGEAN...

Την ανάγκη κρατικής ενίσχυσης της AEGEAN τόνισε ο πρόεδρος της εταιρείας, Ευτύχης Βασιλάκης, ο οποίος μιλώντας σε τηλεδιάσκεψη με επενδυτές είπε ότι η εταιρεία είχε το πιο δύσκολο τρίμηνο στην 20ετή της πορεία. Ωστόσο απέκλεισε το ενδεχόμενο να δεχθεί κρατικοποίησή της.
Υποστήριξε ότι το 2020 ξεκίνησε πολύ καλά, με τον Ιανουάριο να καταγράφει αύξηση της .. 
επιβατικής κίνησης κατά 11% και ο Φεβρουάριος κατά 7%, επιδεικνύοντας ιδιαίτερα θετική πορεία, και με ένα πολύ πετυχημένο 2019 και ένα θετικό ξεκίνημα το 2020, ήρθε ο Μάρτιος – οπότε και κηρύχθηκε επισήμως από τον ΠΟΥ η πανδημία του κορονοϊού – και κατέγραψε 56% μείωση της επιβατικής κίνησης και κατά 30% περιορισμένες πτήσεις.
Ανέφερε ότι τον Μάρτιο καταγράφηκε 35% μείωση επιβατών, με τις ζημιές το Μάρτιο να διαμορφώνονται σε 43-44 εκατ. ευρώ. Είπε ότι θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο το δεύτερο τρίμηνο του έτους, κατά το οποίο, όπως είπε, η πτητική δραστηριότητα θα είναι περιορισμένη.
«Το 2020 θα είναι χωρίς αμφιβολία ο χειρότερος χρόνος στην ιστορία μας και θα αποτελέσει πρόκληση στην ικανότητά μας να προσαρμοζόμαστε και να επιβιώνουμε».
Υποστήριξε ότι η εταιρεία θα πρέπει να ενισχυθεί από το κράτος, αφού πρόκειται για μια πρακτική που ακολουθείται από άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, διότι σε περίπτωση που μία εταιρεία δεν λάβει κρατική ενίσχυση, καταλήγει να χάνει σε επίπεδο ανταγωνισμού από τις άλλες ευρωπαϊκές εταιρείες που έχουν ευνοηθεί.
«Δεν ζητάμε από το κράτος να πάρει όλο το βάρος της κρίσης, αλλά να συνδράμει στην προσπάθειά μας» είπε χαρακτηριστικά, ενώ απέκλεισε κάθε σενάριο κρατικοποίησής της. Τα μέτρα στήριξης θα μπορούσαν να αφορούν, είτε δανεισμό με κρατική εγγύηση, είτε και προγράμματα ενίσχυσης και επιδότησης των εργαζομένων, ώστε να διατηρούνται οι θέσεις εργασίας...
- από efsyn.gr

No comments:

Post a Comment