Thursday, May 21, 2020

Παραιτούμαι. Κερδίσατε

Δεν καταλαβαίνω τίποτα πια. Δεν έχει νόημα να προσπαθώ καν. Παραιτούμαι. Κερδίσατε.
Πιστέψτε όποιο αφήγημα θέλετε, ακολουθήστε όποια λογική σας βολεύει, βάλτε προτεραιότητα ό,τι γουστάρετε, κάντε θυσίες στον Ξένιο Δία, προσευχηθείτε στο μεράκι του Έλληνα, και μπορεί να είστε τυχεροί και να σας κάτσει ακριβώς όπως το ονειρευτήκατε. Να έρθουν εκατομμύρια τουρίστες..
(πέρσι ήταν 31, φέτος ακόμα και το 1/3 να έρθουν είναι όσοι ο πληθυσμός της Ελλάδας). Να μην έχει κανένας τους Covid-19, κι αν έχει και δεν το ξέρει (ούτε τον τεστάρει κανείς για να το διαπιστώσει) να μην προλάβει να κολλήσει κόσμο σε αεροδρόμια, λιμάνια, ξενοδοχεία, παραλίες, ταβέρνες, κλαμπ και πανηγύρια. Κι αν τους κολλήσει να το περάσουν ελαφριά όλοι και να μην το μεταδώσουν σε άλλους, γιατί δεν μας ενδιαφέρει τι λένε τα επιδημιολογικά στοιχεία για το πώς συμπεριφέρεται ο κορονοϊός, αλλά το πώς εμείς θα θέλαμε να συμπεριφέρεται για να μη μας χαλάσει τη σεζόν.
Κι αν χρειαστεί κανείς (Έλληνας ή ξένος) νοσοκομείο σε νησί που έχει όλο κι όλο έναν γιατρό που κάνει το αγροτικό του, να κάνει το θαύμα η Παναγία και να αναρρώσει ο ασθενής χωρίς διασωληνώσεις, αερομετακομιδές και τέτοια ζόρικα. Και χωρίς να σκορπίσει τον τρόμο στους υπόλοιπους επισκέπτες και να θέλουν να φύγουν εσπευσμένα για να έχουν ελπίδες να γλιτώσουν από το θανατικό (που θα συνοδεύει μετά για χρόνια το τουριστικό θέρετρο, και δεν θα πατάει κανείς ακόμα κι όταν θα έχει εξαλειφθεί ο κίνδυνος).
Όχι αρνητικές σκέψεις. Όχι σκουπίδια σε ακτές. Όλοι να είμαστε καλά και να χαρούμε το υπέροχο ελληνικό καλοκαιράκι μας, να τονωθεί η οικονομία και να γίνει μακρινή ανάμνηση ο εφιάλτης της πανδημίας, η οποία εξακολουθεί να σκοτώνει κόσμο αβέρτα σε χώρες από τις οποίες ελπίζουμε να έρθουν αρκετοί τουρίστες για να ξελασπώσουμε κάπως από το κραχ που μόλις πάθαμε. Τίποτα κακό δεν θα μας συμβεί όμως, γιατί η μαγική σκέψη θα έχει κατατροπώσει την επιστήμη, και η φαντασία θα έχει εξαφανίσει την πραγματικότητα.
Και μη δίνετε σημασία στο ότι ξεκίνησαν οι καύσωνες από τον Μάιο και υπάρχει πιθανότητα να καεί όλη η Ευρώπη φέτος, όπως κάηκε η Αυστραλία πριν λίγους μήνες και το ξεχάσαμε κιόλας. Όλα θα πάνε τέλεια, κι αυτό το καλοκαίρι θα μας μείνει αξέχαστο.
Elikas / fb

No comments:

Post a Comment