Tuesday, April 28, 2020

ΟΚΔΕ: Η Πρωτομαγιά δεν καταργείται, η ταξική πάλη δεν αναστέλλεται

Aνακοίνωση της Οργάνωσης Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας (ΟΚΔΕ):
"Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, δια στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου Πέτσα, ανακοίνωσε τη «μεταφορά» του γιορτασμού της Πρωτομαγιάς, ζητώντας μάλιστα την κατανόηση και τη συνεργασία, δηλαδή την πλήρη υποταγή, των οργανώσεων του εργατικού κινήματος.
Φτάνει ο εμπαιγμός! Κάθε επίκληση της προστασίας από τον κορονοϊό, είναι προσχηματική.. και προκλητική στα χείλη αυτής της κυβέρνησης, των ΜΜΕξαπάτησης, όλων των «παπαγάλων» των καπιταλιστών και της ελίτ. Αφήνουν διαλυμένη τη δημόσια υγεία και ταΐζουν τους ιδιώτες της υγείας, που εμπορεύονται την αγωνία του πληθυσμού. Χρησιμοποιώντας ως αφορμή τον κορονοϊό, έχουν εξαπολύσει ένα τσουνάμι μισοδικτατορικών ΠΝΠ και αντεργατικών μέτρων, που ήδη είναι σκληρότερα από Μνημόνιο και απειλούνται άμεσα να γίνουν ακόμα χειρότερα, για να φορτώσουν με τον πιο ανελέητο τρόπο την κρίση στους εργαζόμενους. Μέσα στον κτηνώδη ρατσισμό τους, έχουν μετατρέψει τα προσφυγικά στρατόπεδα σε βόμβες υγειονομικού κινδύνου και απελπισίας. Ενώ έχουν φροντίσει για ΜΕΘ, τεστ και κάθε προστασία για τις υψηλότητές τους, κατεβάζουν στη Βουλή τα πιο ακραία νεοφιλελεύθερα εκτρώματα, όπως το νέο ν/σ Κεραμέως – και βέβαια δεν σταματάνε λεπτό να χαρίζουν σκανδαλωδώς εκατομμύρια σε κάθε λογής καπιταλιστές και “ημέτερους”.
Δεν είναι μόνο ανίκανοι και αντιδραστικοί, είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ! Αφού μόστραραν επικοινωνιακά την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Αφού οργίασαν με τη μαύρη προπαγάνδα της «ατομικής ευθύνης», για να ενοχοποιήσουν την κοινωνία και να συσκοτίσουν τις δικές τους εγκληματικές πολιτικές και ευθύνες. Αφού υποκρίθηκαν με «χειροκροτήματα» για τους «ήρωες» της εργατικής τάξης, αυτούς που μέχρι χθες έβριζαν ότι «μαζί τα φάγαμε», αυτούς που με τη δουλειά τους και κίνδυνο της ζωής τους κρατάνε όρθια όλη την κοινωνία… Τώρα σπεύδουν να μας ξαναπετάξουν σε μια δήθεν «κανονικότητα», για να σώσουν τα κρατικά έσοδα και τα κέρδη των αφεντικών, χωρίς καμία πραγματική βελτίωση στο σύστημα υγείας, στα μέτρα προστασίας (σε δουλειές, σχολεία κ.λπ.), με πετσοκομμένα δικαιώματα – και απαιτώντας να μείνουμε σκυμμένοι, μουγγοί, χωρίς καμία δυνατότητα κινητοποίησης.

Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία να διαδηλώσουμε μαζικά την Πρωτομαγιά, μαζί με τους συναδέλφους και συντρόφους μας σε όλο τον κόσμο. Καμία υποταγή στην τρομοκρατικό αυταρχισμό της κυβέρνησης! Για να κρατήσουμε όρθιες και ζωντανές τις οργανώσεις του εργατικού κινήματος, που πρέπει να είναι η ραχοκοκαλιά της αντίστασής μας στους κινδύνους της πανδημίας και της καπιταλιστικής κρίσης. Για να ανοίξουμε τον δρόμο σε ένα αποφασιστικό κύμα αγώνων, ενάντια στο νέο, πολύ σκληρότερο «κορονομνημόνιο» που θέλουν να μας φορέσουν κολάρο για να βγούμε δήθεν από την υγειονομική κρίση.–
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΚΑΤΩ ΟΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΝΠ – ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ–
Δεν θα περάσει η προσπάθεια απαγόρευσης του γιορτασμού της 1ης Μάη!
Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ, Η ΤΑΞΙΚΗ ΠΑΛΗ ΔΕΝ ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ
1η Μάη – Διαδηλώνουμε μαζικά
Συγκεντρώσεις
Αθήνα: 10:30, πλατεία Κλαυθμώνος
Θεσσαλονίκη: 10:30, άγαλμα Βενιζέλου
Ιωάννινα: 10:30 Εργατικό Κέντρο
ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ"

No comments:

Post a Comment