Monday, January 14, 2019

Eπνιξαν και πάλι στα χημικά την συγκέντρωση των εκπαιδευτικών

Το όργιο καταστολής εναντίον των κινητοποιήσεων συνεχίζεται, έπνιξαν στα χημικά και σήμερα την μεγάλη συγκέντρωση των εκπαιδευτικών. Αυτό καταγγέλλει η ΛΑΕ που σε ανακοίνωσή τη αναφέρει:

Οι κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών ενάντια στο νομοσχέδιο Γαβρόγλου συνεχίστηκαν και σήμερα, παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να καταστείλει με χημικά και γκλομπς την συγκέντρωση της προηγούμενης Παρασκευής.
Η σημερινή κινητοποίηση ήταν πιο μεγάλη και πιο μαχητική και η κυβέρνηση για άλλη μια φορά την αντιμετώπισε με βία, καταιγισμό δακρυγόνων και αθρόες ρίψεις βομβίδων κρότου λάμψης, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό πολλών διαδηλωτών.

Οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν στο νομοσχέδιο Γαβρόγλου, που προωθεί η κυβέρνηση και στο νέο τρόπο διορισμών, που προβλέπει, από τους οποίους σχεδόν αποκλείονται οι σημερινοί αναπληρωτές εκπαιδευτικοί.

Οι κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών θα συνεχιστούν.

Στην σημερινή συγκέντρωση συμμετείχε μεγάλη αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας με επικεφαλής τον Γραμματέα του Π.Σ. Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει τον αυταρχισμό της κυβέρνησης που εκφράζεται πλέον σε κάθε αγωνιστική κινητοποίηση και εκφράζει την συμπαράσταση της στον αγώνα τον εκπαιδευτικών  και την αποφασιστικότητα της να αγωνιστεί  για ένα δημόσιο, αναβαθμισμένο, καθολικό σύστημα εκπαίδευσης, επαρκώς στελεχωμένο από εκπαιδευτικούς με εργασιακά δικαιώματα, που να
ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας.

Γραφείο Τύπου Λαϊκής Ενότητας

No comments:

Post a Comment